Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου - Ειδήσεις Pancreta

Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή από απόδημη Ελληνίδα κατά του υπουργείου Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων της στην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open την αγωγή κατέθεσε Ελληνίδα που κατοικεί στην Ολλανδία και έλαβε e-mail από την κ. Ασημακοπούλου στην διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχε δηλώσει στο υπουργείο Εσωτερικών για να ψήφίσει στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Η μήνυση στρέφεται κατά του Υπουργείου Εσωτερικών και όχι της κυρίας Ασημακοπούλου, διότι δεν διαφύλαξε τα προσωπικά της δεδομένα, όπως τονίσθηκε στη μηνυτήρια αναφορά, πρόκειται δηλα΄δη επί της ουσίας για μια αγωγή σε βάρος του ελληνικού δημοσίου γεγονός που σίγορυρα προκαλεί νέες φορές στο κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο δρόμος για να ακολουθήσουν και άλλες αγωγές το επόμενο διάστημα άνοιξε μετά την ανακοίνωση εκ μέρους του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η διαρροή έγινε από την συνεργάτη του Γενικού Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, προς τον γραμματέα αποδήμων της Ν.Δ. Νίκου Θεοδωρόπουλου. Μετά την παραίτηση του πρώτου που σηματοδότησε την ανάληψη «πολιτικής ευθύνης» η ενάγουσα «εγείρει την αξίωσή της κατά του Ελληνικού Δημοσίου για μη λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων της σύμφωνα με τον GDPR».

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του έχει θέσει και ζήτημα διαβλητότητας των εκλογών μετά τη διαρροή προσωπικών στοιχείων Ελλήνων πολιτών του εξωτερικού στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και την εμπλοκή του υπουργείου Εσωτερικών, κάνοντας λόγο και για ποινικά αδικήματα των παραιτηθέντων αξιωματούχων, του γ.γ. του ΥΠΕΣ Μιχάλη Σταυριανουδάκη και του γραμματέας Αποδήμων της Ν.Δ. Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα έχει καλέσει το Μαξίμου να δώσει το πόρισμα για την διαρροή emails και επισημαίνει πως «Η διαδρομή των απόρρητων στοιχείων που συνδέονται με εκλογές από το υπουργείο Εσωτερικών στον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας έχει έναν πρόδηλο συνδετικό κρίκο και άπαντες μπορούν να κατανοήσουν ποιος είναι αυτός…»Κοινώς, ποιος έδωσε την εντολή για την παράδοση προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο στο κόμμα της ΝΔ;».


Πηγή: www.tribune.gr