ΑΠΘ: Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στη Σχολή Θετικών Επιστημών – Δεκάδες προσαγωγές - Ειδήσεις Pancreta

Eπιχείρηση εφόδου στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ όπου υπάρχουν φοιτητές πραγματοποιεί η αστυνομία.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, δεκάδες προσαγωγές έχουν σημειωθεί μέχρι τώρα εντός του ΑΠΘ..

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Φοιτητικού Συλλόγου Φυσικού ΑΠΘ, η εισβολή των ΜΑΤ στον χώρο του πανεπιστημίου έγινε ενώ ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση “επανοικειοποίησης του χώρου στον πλάτανο της σχολής”, όταν εμφανίστηκε διμοιρία των ΜΑΤ και ΕΚΑΜ.

Πληροφορίες που επικαλούνται την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι άγνωστοι επιχείρησαν να αφαιρέσουν τις λαμαρίνες που έχουν τοποθετηθεί στην υπό ανέγερση βιβλιοθήκη στον χώρο της πρώην κατάληψης Βιολογικού και αυτό αποτέλεσε την αφορμή για την επέμβαση της αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι ορισμένες σχολές τελούν υπό κατάληψη εδώ και αρκετές εβδομάδες ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

O Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού ΑΠΘ κάλεσε σε συγκέντρωση ενάντια στην επέμβαση της αστυνομίας, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για δεκάδες προσαγωγές φοιτητών.

Σύμφωνα με τους φοιτητές η αστυνομία επιχειρεί εκκένωση στη ΣΘΕ, αστυνομικοί έσπασαν τζάμια της σχολής, εισέβαλαν εντός και προσήγαγαν φοιτητές.

Ανακοίνωση από το φοιτητικό σύλλογο του Φυσικού του ΑΠΘ:

«Ενώ κάναμε μπαρ στον πλάτανο της σχολής μας και επανοικοιοποιούμασταν το χώρο ήρθε διμοιρία ΜΑΤ και ΕΚΑΜ στη σχολή. Ούτε πειθαρχικά ούτε διαγραφές έξω οι μπάτσοι από τις σχολές ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ΣΘΕ!!
Σ.Φ. Φυσικού».


Πηγή: tvxs.gr