Ηράκλειο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ για τις ελλείψεις προσωπικού - Ειδήσεις Pancreta

Απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, στην είσοδο του ΠΑΓΝΗ, εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος που διαμαρτύρονται για τις μεγάλες, όπως τις χαρακτηρίζουν, ελλείψεις προσωπικού. Αποτέλεσμα των ελλείψεων αυτών είναι, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, η εντατικοποίηση της εργασίας, μετακινήσεις, πολλά χρωστούμενα σε ρεπό και μέρες άδειας, εργασιακή ομηρία για χιλιάδες συμβασιούχους και η ταλαιπωρία και οικονομική «αιμορραγία» των ασθενών.

Το Σωματείο καλεί σε νέα απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί, στην πλ. Ελευθερίας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ. Όπως τονίζουν οι εκπρόσωποί του: «Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας για απολύσεις συμβασιούχων, κλείσιμο νοσοκομείων στην Περιφέρεια, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ, εφαρμογή των ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων, επέκταση της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων για φάρμακα επιβεβαιώνουν ότι θα επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των αναγκών των ασθενών».

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ διεκδικεί:

«► Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού. Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ετών 2016 – 2017.

► Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

► Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες.

► Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, όλων των συμβασιούχων (επικουρικών, ΣΟΧ, μέσω ΔΥΠΑ και ΕΟΔΥ, ειδικευόμενων νοσηλευτών).

► Όχι στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Όχι στα ιδιωτικά χειρουργεία. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση. 

► Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που συνεχίζει το έγκλημα της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων ψυχικής υγείας και απεξάρτησης».


Πηγή: ertnews.gr