Ηλεκτρικό ρεύμα: Μειωμένα τιμολόγια ρεύματος ανακοίνωσε η ΔΕΗ για τον Απρίλιο - Ειδήσεις Pancreta

Όπως αναμενόταν, μειωμένες χρεώσεις για τα τιμολόγια ρεύματος που θα ισχύσουν τον Απρίλιο ανακοίνωσε η ΔΕΗ, σε σχέση με τα ισχύοντα τιμολόγια του Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, η τιμή για το βασικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και για κατανάλωση έως 500 kWh το μήνα, διαμορφώνεται στα 16,5 λεπτά ανά KWh (μείωση περίπου 15,4%). Για κατανάλωση πάνω από 500 kWh το μήνα, η τιμή διαμορφώνεται στα 17,7 λεπτά ανά KWh. Το νυχτερινό ανέρχεται σε 12,4 λεπτά ανά KWh.

Βεβαίως, η τελική τιμή καταναλωτή εξαρτάται από το ύψος της επιδότησης στην κατανάλωση ρεύματος, που ανακοινώνει κάθε μήνα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η επιδότηση διαμορφώνεται σε επίπεδο που διασφαλίζει ότι η τελική τιμή της ΔΕΗ, που είναι το σημείο αναφοράς, καθώς είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής, θα διατηρείται στο επίπεδο των 15-16 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Επομένως, η μείωση της αρχικής τιμής από τους προμηθευτές σημαίνει ότι, εφόσον ο στόχος για την τελική τιμή παραμένει ίδιος, θα είναι αντίστοιχα μειωμένο τον επόμενο μήνα το κονδύλι της επιδότησης που θα ανακοινωθεί εντός των ημερών. Τις επόμενες ώρες αναμένεται η ανακοίνωση των τιμολογίων του Απριλίου από το σύνολο των προμηθευτών.

Η μείωση των τιμών αποδίδεται σε σειρά παραγόντων με κυριότερο την υποχώρηση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία, λόγω μείωσης της ζήτησης και εξασφάλισης εναλλακτικών πηγών εφοδιασμού της ΕΕ. Η τιμή του φυσικού αερίου στο ολλανδικό Χρηματιστήριο έπεσε τη Δευτέρα κάτω από τα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα και έκλεισε στα 39 ευρώ σημειώνοντας απώλειες 9%.


Πηγή: pancreta.gr