Αναβάλλεται για τις 22 Δεκεμβρίου η ακρόαση Καϊλή - Παραμένει στη φυλακή - Ειδήσεις Pancreta

Για τις 22 Δεκεμβρίου αναβάλλεται η ακρόαση της Εύας Καϊλη για την εμπλοκή στο σκάνδαλο του Κατάρ. Μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση. 

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Jack Parrock, που αποκάλυψε το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο, η Εύα Καϊλή δεν παρέστη κατά τη σημερινή ακρόαση και ζήτησε αναβολή.

Αντίθετα οι άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοί της βρέθηκαν ενώπιον δικαστικών αρχών και αναμένεται η απόφαση για την προφυλάκισή τους ή όχι μέχρι την δίκη. 

Και οι τέσσερις συλληφθέντες, Εύα Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι και ένας λομπίστας, ο αποκαλούμενος ως «Φ.» στα βελγικά ΜΜΕ, είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικος χρήματος και διαφθορά.

Στην ανάρτησή του ο Jack Parrock αναφέρει: «Η Εύα Καϊλή δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο σήμερα, αλλά οι 3 συγκατηγορούμενοί της ήταν εδώ, σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους που εμπλέκονται στην υπόθεση. Είχε ζητήσει αναβολή και η ακρόασή της θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου. Καμία εξήγηση για το γιατί». 

Νωρίτερα, ο ίδιος δημοσιογράφος σε άλλη ανάρτησή του έγραφε: «Η προδικαστική ακρόαση για την Καϊλή και τους 3 συγκατηγορούμενους της ολοκληρώθηκε. Βγήκαν κρυφά από το πίσω μέρος του δικαστηρίου. Κανένα μέσο ενημέρωσης δεν είδε κανέναν από αυτούς σήμερα απ’ όσο γνωρίζω. Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβη στην προδικαστική ακρόαση». Από νωρίς, πλήθος δημοσιογράφων είχε συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο του δικαστικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται πως το συνολικό ποσό που εντοπίστηκε από τις έρευνες των βελγικών αρχών σε βάρος της Εύας Καϊλή και του Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι ξεπερνάει το 1,5 εκατ. ευρώ σε μετρητά. Η Εύα Καϊλή από την πλευρά της δηλώνει αθώα, υποστηρίζοντας πως ουδέποτε έλαβε χρήματα από το Κατάρ και πως για το ποσά που βρέθηκαν εξηγήσεις θα πρέπει να δώσει ο σύζυγός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Σχετικά με τις επίμαχες τοποθετήσεις της και τις επαφές με την ηγεσία του Κατάρ, ισχυρίστηκε πως η ίδια ήταν εντολοδόχος της προέδρου του ευρωκοινοβουλίου. Από την πλευρά της η Ρομπέρτα Μέτσολα απορρίπτει τους εν λόγω ισχυρισμούς τονίζοντας πως «η σαφής και πάγια οδηγία προς όλους τους Αντιπροέδρους (σ.σ. μια εξ αυτών ήταν η Εύα Καϊλή) είναι να εκπροσωπούν τη θέση του Κοινοβουλίου. Τίποτα άλλο».


Πηγή: tvxs.gr