Le Soir: Φωτογραφία ντοκουμέντο - Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ κατασχέθηκε από Παντσέρι και Καϊλή - Ειδήσεις Pancreta
Ανατροπή με τα χρήματα που κατασχέθηκαν από την πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής, Εύα Καϊλή.
 

Η βελγική Le Soir δημοσίευσε σήμερα φωτογραφία από την αστυνομία του Βέλγιου, η οποία είχε αναλάβει την έρευνα για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο, και στην οποία φαίνονται τα χρήματα που κατασχέθηκαν από το σπίτι της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Εύας Καϊλή, στη βαλίτσα του πατέρα της αλλά και στο σπίτι του Ιταλού, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, πρώην ευρωβουλευτή.

Συνολικά οι Αρχές του Βέλγιου κατάσχεσαν πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ.

xrimata

Συγκεκριμένα, η Le Soir αναφέρει πως στον Παντσέρι βρέθηκαν περίπου 600.000 ευρώ.

Έτσι, με βάση τα στοιχεία της βελγικής εφημερίδας προκύπτει ότι από την Εύα Καϊλή, τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζιο και τον πατέρα της πρώην αντιπροέδρου, Αλέξανδρο Καϊλή κατασχέθηκαν πάνω από 900.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 750.000 ευρώ.

Λίγο πριν την ανακοίνωση της βελγικής αστυνομίας αποφασίστηκε καθαίρεση της Εύας Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ολομέλεια να ψηφίζει υπέρ της παύσης των αρμοδιοτήτων της.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με 625 ψήφους υπέρ, μία κατά και δύο αποχές, να τερματιστεί πρόωρα η θητεία της. Η πλειοψηφία των δύο τρίτων ήταν προαπαιτούμενο για την παύση της από τη θέση της αντιπροέδρου.

Σημειώνεται πως η Ευα Καϊλή και οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες για το σκάνδαλο Qatar Gate θα παρουσιαστούν την Τετάρτη ενώπιον του προδικαστικού τμήματος προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα παραταθεί η προφυλάκισή τους ή όχι.

Η ίδια πάντως, μέσω του δικηγόρου της οικογένεια της, δηλώνει αθώα για όλες τις κατηγορίες που της προσάπτουν για την υπόθεση του Κατάρ.


Πηγή: ieidiseis.gr