Πυροβολισμός 16χρονου: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός μετά από διαφωνία εισαγγελέα - ανακριτή - Ειδήσεις Pancreta

Σε κατ’οίκον περιορισμό θα παραμείνει ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον πυροβολισμό στο κεφάλι του 16χρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, καθώς υπήρξε διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή για την προφυλάκισή του.

Η απολογία του αστυνομικού ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση για τον 34χρονο αστυνομικό, ο οποίος πυροβόλησε τον νεαρό Κώστα Φραγκούλη που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου ως ένδειξη συμπαράστασης στον 16χρονο.

Οι συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια ζήτησαν να προφυλακιστεί ο φερόμενος ως δράστης και να αποδοθεί Δικαιοσύνη. «Δεν ήταν η βενζίνη δεν ήταν τα λεφτά, οι μπάτσοι πυροβόλησαν γιατί ήταν Ρομά» φώναξαν, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας.

Σε βάρος του κατηγορούμενου αστυνομικού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.

Ο 34χρονος αστυνομικός μπήκε από την πίσω πόρτα στο γραφείο του ανακριτή, ενώ προσήλθε με βασική υπερασπιστική γραμμή ότι πυροβόλησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που διέτρεχαν προπορευόμενοι συνάδελφοί του. Χαρακτηριστικό της στάσης του είναι και όσα φέρεται να ανέφερε στην προανακριτική του κατάθεση: «Στόχευσα όσο μπορούσα να στοχεύσω χαμηλά και σε καμιά περίπτωση προς την πλευρά του οδηγού ή του συνοδηγού», είπε.


Πηγή: tvxs.gr