Κρήτη: Το 2023 η δημοπράτηση του νέου ΒΟΑΚ – Συνάντηση Καραγιάννη – Αρναουτάκη - Ειδήσεις Pancreta

Με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Yποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, συνοδεία υπηρεσιακών στελεχών, με αντικείμενο την υλοποίηση του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δημοσιοποίησε την τεχνική έκθεση, με απαντήσεις επί των θεμάτων που τέθηκαν κατά τη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις παρακάμψεις Χανίων – Ρεθύμνου – Ηρακλείου του ΒΟΑΚ, από την Περιφέρεια Κρήτης.

Η Περιφέρεια, σε συνέχεια της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Υφιστάμενα Τμήματα Παράκαμψης Χανίων – Ρεθύμνου – Ηρακλείου του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ)», ανάρτησε προς ενημέρωση των φορέων και του ενδιαφερόμενου κοινού, την «Τεχνική Έκθεση – Υπόμνημα» της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΥΠΟΜΕ), με απόψεις, διευκρινίσεις, απαντήσεις και τεχνικές λύσεις επί των θεμάτων που τέθηκαν κατά τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης της μελέτης.

Ουσιαστικά το Υπουργείο έκανε δεκτές την πλειονότητα των παρατηρήσεων της Περιφέρειας Κρήτης, ώστε να διορθωθούν όλες οι παραλείψεις που το αρχικό σχέδιο προέβλεπε, αναφορικά με τις παρακάμψεις, την πρόβλεψη ενός τούνελ στην περιοχή του Καρτερού και την κατασκευή νέων κόμβων. Έτσι με ενσωματωμένες τις διορθώσεις ξεκινά η υλοποίηση του έργου που προβλέπεται να ολοκληρωθεί τα επόμενα χρόνια.

Το επόμενο βήμα για την υλοποίηση του έργου είναι η έκδοση περιβαλλοντικών όρων και ακολουθεί η δημοπράτηση του νέου ΒΟΑΚ που θα γίνει μέσα στο 2023.


Πηγή: ertnews.gr