Ιωάννα Κολοβού: Κύμα συμπαράστασης έξω από το σπίτι της - Μεγάλη συγκέντρωση (Φωτογραφίες - Βίντεο) - Ειδήσεις Pancreta
Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας από πολίτες στα Ιλίσια έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού.
 

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησε πλήθος κόσμου έξω από το σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού στα Ιλίσια, το απόγευμα της Δευτέρας (21/11)

Κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα, διαμαρτύρονταν για την έξωση στην Ιωάννα Κολοβού από το σπίτι της. Το σπίτι της παραμένει ανοιχτό και χωρίς πόρτα μετά την πρωινή εισβολή των αστυνομικών με δικαστικό επιμελητή.

Η Ιωάννα Κολοβού, εμφανώς συγκινημένη από την συμπαράσταση του κόσμου, μίλησε στους συγκεντρωμένους.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα, η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας - πάντα θα είναι το όπλο μας», όπως είπε.

ιωαννα κολοβου, σπιτι, ιλισια, πλειστηριασμος, διαμαρτυρια

kolobou_1.jpg

kolobou_2.jpg

kolobou_3.jpg

ιωαννα κολοβου, διαμαρτυρια, ιλισια

κολοβου, διαμαρτυρία, συριζα, παπας, τσιπρας

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ μετά τον σάλο

Μετά τον σάλο, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι μόνο για την προστασία του δικαστικού επιμελητή βρίσκονταν στο σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου το πρωί, οι αστυνομικές δυνάμεις.

Η «γκρεμισμένη» πόρτα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, άνοιξε με τη συνδρομή κλειδαρά, καθώς βάσει νόμου, τα στελέχη της αστυνομίας δεν προβλέπεται να έχουν συμμετοχή σε ενέργειες του δικαστικού επιμελητή.

«Διευκρινίζεται ότι ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, αστυνομική δύναμη για την παροχή συνδρομής στον αρμόδιο δικαστικό επιμελητή, μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του(άρθρο 160 του Π.Δ.141/91)», αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Ωστόσο, βιντεο έχουν καταγράψει την «εισβολή» των αστυνομικών στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού, αφού συνεργείο έχει «γκρεμίσει» την είσοδο. Μάλιστα η ίδια καταγγέλλει ότι χρησιμοποιήθηκε ηλεκτρικό πριόνι και πως οι αστυνομικοί την χτύπησαν δυνατά στο χέρι.

Το βίντεο που «καίει» τους αστυνομικούς

Τα στιγμιότυπα κατέγραψαν γείτονες της κ. Κολοβού που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς για συμπαράσταση, οι οποίοι διαμαρτύρονταν έντονα για τα όσα διαδραματίζονταν μπροστά στα μάτια τους.

«Από τον Πάτση είστε;», «δεν ντρέπεστε να κάνετε αυτά τα πράγματα;», «αίσχος», «ντροπή», ακούγονται να λένε οι γείτονες, ενώ ένας αστυνομικός καταγράφθηκε να λέει στη συνταξιούχο: «Περάστε έξω κυρία μου, περάστε έξω», ενώ ένας άλλος της είπε «τίποτα δεν θα πάρεις».

Στο βίντεο ακούγεται και η ίδια η κ. Κολοβού, η οποία αντιδρά στην έξωση, χαρακτηρίζοντας τον αστυνομικό ως «ανθρωπάκο».

Έχασε το σπίτι της για 15.000 ευρώ

Η Ιωάννα Κολοβού έχασε σε πλειστηριασμό το σπίτι της για οφειλές 15.000 ευρώ.

«Δεν είχα πάρει ποτέ δάνειο (...). Η τράπεζα το πλειστηρίασε και το έδωσε σε φίλους, γιατί 20 μέτρα από εδώ ετοιμάζεται σταθμός του μετρό. Το πήρε ο κύριος» δήλωσε νωρίς το πρωί στο Open. «Ήρθαν σήμερα, σπάσανε την πόρτα και με χτύπησε πολύ δυνατά στο χέρι», πρόσθεσε, καταγγέλλοντας τις Αρχές για άσκηση βίας. Σύμφωνα με την Ιωάννα Κολοβού, έσπασαν την πόρτα, «τη διέλυσαν» με ηλεκτρικό πριόνι.

Γεροβασίλη: Η εποχή που τα «κοράκια» έχουν ορμίσει στους αδύναμους συμπολίτες μας

Σε μια δήλωση προχώρησε η Γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Όλγα Γεροβασίλη μετά την επιχείρηση έξωσης από το σπίτι της της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού.

Όπως είπε η κ. Γεροβασίλη, «σήμερα ξετυλίχθηκε μπροστά μας η υλοποίηση μιας πολύ άδικης απόφασης, μιας γυναίκας χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου, που για θέματα υγείας βγήκε νωρίς στη σύνταξη, η οποία έχει ένα χρέος σε κάρτα 10.000 ευρώ»

Και συνέχισε: «Από τη μια η άδικη απόφαση την εποχή των ''Πάτσηδων'', την εποχή που τα ''κοράκια'' έχουν ορμίσει στους αδύναμους συμπολίτες μας. Από την άλλη ο τρόπος εκτέλεσης μια άδικης απόφασης που παραπέμπει σε καταδίωξη σκληρά ποινικού ατόμου. Έσπασαν την πόρτα στις 07:00 το πρωί, μπούκαραν, χτύπησαν τη γυναίκα στο χέρι, δεν της επέτρεπαν να πάει στην τουαλέτα, ξεσηκώθηκε η πολυκατοικία, τα παιδιά που πήγαιναν σχολείο».

«Οι μέρες που ζούμε σε ένα κράτος υποτίθεται ευνομούμενο, ένα κράτος που υποτίθεται προστατεύει τα δικαιώματα και των ανθρώπων που πλήττονται και βεβαίως, ο χειρισμός ξετυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της αστυνομίας. Ο καθένας ας πάρει τις ευθύνες του», ανέφερε η κ. Γεροβασίλη στη δήλωση της.

Χαρίτσης: Με ωμή καταστολή επιβάλλουν την έξωση ανθρώπων

«Η κοινωνία πληρώνει τον λογαριασμό της αντικοινωνικής πολιτικής της ΝΔ» δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης με αφορμή την έξωση που υπέστη η δημοσιογράφος, Ιωάννα Κολοβού, για χρέη ύψους 15.000 ευρώ. Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φιλοξενώντας στον λογαριασμό του, στο Twitter, τη σχετική είδηση από το iEidiseis.gr, έγραψε:

«Οι σημερινές θλιβερές σκηνές στο σπίτι της δημοσιογράφου Ι. Κολοβού αποκαλύπτουν τα καθημερινά δράματα της ελληνικής κοινωνίας: αστυνομικές δυνάμεις επιβάλλουν την έξωση ανθρώπων.

Η κοινωνία πληρώνει τον λογαριασμό της αντικοινωνικής πολιτικής της ΝΔ.

Η κυβέρνηση που εν μέσω κορονοϊού ψήφισε πλήρη απώλεια προστασίας κύριας κατοικίας, που με την πολιτική επιδότησης της αισχροκέρδειας οδηγεί την κοινωνία σε φτωχοποίηση, τώρα προχωρά στο επόμενο στάδιο: ωμή καταστολή.

Δεν πάει άλλο.

Σε μια οικονομία με 4.200.000 οφειλέτες και 700.000 ακίνητα προς εκποίηση, η πολιτική αυτή ισοδυναμεί με κοινωνική καταστροφή. Δεν θα επιτρέψουμε η ταπείνωση και ο εξευτελισμός να είναι η νέα «κανονικότητα». Πολιτική αλλαγή τώρα, για μια νέα αρχή για τη χώρα!».

Δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι του 902.gr, στο youtube:


Πηγή: ieidiseis.gr