Επίθεση Ερντογάν κατά Ελλάδας από τον ΟΗΕ: "Μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων" - Ειδήσεις Pancreta
Ο Τούρκος πρόεδρος προέβη σε νέες αιχμές κατά της Ελλάδας ενώπιον της διεθνούς κοινότητας, με φόντο τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Μίλησε για "απάνθρωπες επαναπροωθήσεις μεταναστών στο Αιγαίο".

Κατηγορίες κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με το μεταναστευτικό το απόγευμα της Τρίτης (20/9).

Μιλώντας στην 77η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην περίπτωση της Ελλάδας, ισχυριζόμενος ότι, σε αντίστιξη με την Τουρκία, που θέτει στο επίκεντρο την ανθρώπινη ζωή, άλλοι χτίζουν φράχτες στα σύνορα και στοιβάζουν πρόσφυγες σε στρατόπεδα, φωτογραφίζοντας την Ελλάδα.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην Ελλάδα επιρρίπτοντας της την ευθύνη για τα παράνομα push backs ενώ στη συνέχεια είπε πως μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων και βυθίζει τα σκάφη των μεταναστών.

"Δεν θέλουμε να βλέπουμε πτώματα μωρών στα νερά του Αιγαίου", είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε από το βήμα του ΟΗΕ τη διεθνή κοινότητα να αναγκάσει την Ελλάδα να σταματήσει αυτά τα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας, δείχνοντας φωτογραφίες με νεκρά παιδιά, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, έχασαν τη ζωή τους λόγω των ενεργειών της Ελλάδας.

Μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά, σημείωσε πως η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις, ενώ τόνισε πως η Τουρκία δεν θα σταματήσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη συνέχεια, μίλησε ξανά για «τουρκική μειονότητα» στην Ελλάδα με δικαιώματα που δεν αναγνωρίζει η Ελλάδα.

Σχετικά με το Κυπριακό είπε ότι επιθυμεί λύση που θα αναγνωρίζει δύο κράτη και δύο έθνη με ίσα δικαιώματα, ενώ κάλεσε να αρθούν οι κυρώσεις και το εμπάργκο στην «ΤΔΒΚ».

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε «αξιοπρεπή διέξοδο» από την επτάμηνη κρίση που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Μαζί πρέπει να βρούμε μια λογικά πρακτική διπλωματική λύση που θα δώσει και στις δύο πλευρές μια αξιοπρεπή διέξοδο από την κρίση», δήλωσε.

Θα συνεχίσουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για τον τερματισμό του πολέμου… στη βάση της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι ελπίζει ότι «ο πόλεμος δεν μπορεί να υπερτερήσει» και ότι μια «δίκαια ειρηνευτική διαδικασία μπορεί να υπερισχύσει», υπενθυμίζοντας ότι δύο φορές από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, η Τουρκία κατάφερε να συγκεντρώσει τους εκπροσώπους της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Αττάλεια στην νότια Τουρκία και στην Κωνσταντινούπολη.

«Καλώ τους διεθνείς οργανισμούς και όλες τις χώρες να υποστηρίξουν ειλικρινά τις προσπάθειες της Τουρκίας», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος έχει επιτύχει να διατηρήσει τους δεσμούς του με τη Μόσχα και το Κίεβο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, προσφέρει τακτικά τη μεσολάβησή του σε αυτόν τον πόλεμο, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να βρεθεί μια συμφωνία που να ικανοποιεί τα δύο μέρη.


Πηγή: news247.gr