Ισχυρός σεισμός 7,3 Ρίχτερ στο Μεξικό - Ειδήσεις Pancreta

Ισχυρός σεισμός 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο Μεξικό. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε νότια της πόλης Tepalcatepec, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,5 βαθμών και συγκλόνισε την πόλη Πλασίτα δε Μορέλος στην πολιτεία Μιτσοακάν, στο κεντρικό Μεξικό, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 32 χιλιόμετρα νότια της πόλης Τεπακαλτεπέκ. Λόγω της ισχύος του σεισμού, εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Σεισμική δόνηση στο Μεξικό

Σύμφωνα με την μεξικανική El Pais καταγράφονται μετασεισμοί στο κέντρο της χώρας, ενώ λίγο νωρίτερα ήταν σε εξέλιξη άσκηση η οποία γίνεται κάθε χρόνο με αφορμή τους τρομερούς σεισμούς της 19ης Σεπτεμβρίου 1985 και της ίδιας ημερομηνίας το 2017. Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Μεξικό, Claudia Sheinbaum, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην πρωτεύουσα.

Ωστόσο, οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας εξακολουθούν να ελέγχουν δρόμους και λεωφόρους στο κεντρικό Μεξικό για τυχόν καταστροφές. «Θα αρχίσουμε να συλλέγουμε πληροφορίες», δήλωσε ο πρόεδρος, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ. «Ευχόμαστε ολόψυχα να μην έχει συμβεί κάτι σοβαρό», πρόσθεσε.


Πηγή: ethnos.gr