Κορονοϊός: «Ο αριθμός των πραγματικών κρουσμάτων είναι τριπλάσιος - Ένας στους δύο έχει κορονοϊό», λέει ο Τζανάκης - Ειδήσεις Pancreta

φωτο αρχείου

Τουλάχιστον τριπλάσιος είναι ο αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού σύμφωνα με τα στοιχεία του παρατηρητηρίου του Πανεπιστημίου Κρήτης. «Εάν χθες είχαμε 17.000 κρούσματα, στην ουσία αυτά είναι κοντά στις 50.000» δήλωσε ο καθηγητής, Νίκος Τζανάκης επισημαίνοντας πως 1 στους 2 έχει κορονοϊό.

Αναφορικά με όσους δεν έχουν μολυνθεί από τον ιό, ο κ. Τζανάκης είπε πως αυτό που έχει παρατηρήσει είναι πως είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα ατομικά μέτρα προστασίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για την αλλαγή του ιού, τόνισε πως έχει αλλάξει πλήρως προς το χειρότερο, είναι μεταδοτικότερος, ωστόσο έχει αλλάξει προς το καλύτερο σε ό,τι αφορά την παθογένεια. «Οι ασθενείς δεν χρειάζονται κλινική υποστήριξη γιατί ο ιός δεν προκαλεί πνευμονίες» συμπλήρωσε μιλώντας στο MEGA.

Ποιοι πρέπει να κάνουν τέταρτη δόση

Ο καθηγητής τόνισε πως οι άνω των 60 ετών, ανεξαρτήτως εάν έχουν υποκείμενα νοσήματα πρέπει να λάβουν την 4η δόση άμεσα.

«Όποιος έχει βαρύ υποκείμενο νόσημα, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα πρέπει να συνεννοηθεί με τον γιατρό του» πρόσθεσε.
Ολοκληρώνοντας είπε πως λόγω του εμβολιασμού η πανδημία φαίνεται να γίνεται ενδημική και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το φθινόπωρο με μεγαλύτερη αισιοδοξία.


Πηγή: ethnos.gr