Ο Δήμαρχος Ηρακλείου και ο Περιφερειάρχης Κρήτης στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου - Ειδήσεις Pancreta

Στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου παρευρέθηκε το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.Νωρίτερα, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τον νέο Μητροπολίτη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης στο Ηράκλειο , παρουσία και του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγένιου και του ευχήθηκε "Καλή Ποιμαντορία".

Ο Δήμαρχος δήλωσε αμέσως μετά την τελετή: «Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου, αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την Εκκλησία της Κρήτης, για το Ρέθυμνο. Του εύχομαι υγεία, ψυχική και πνευματική δύναμη στην σπουδαία αποστολή του. Άξιος»!

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου. Δήλωση στα ΜΜΕ

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που παραβρέθηκε σήμερα στο Μητροπολιτικό Ναό στο Ρέθυμνο στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου, δήλωσε:

«Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου, σηματοδοτεί μια νέα εποχή αρχιερατικής διακονίας, πνευματικής και κοινωνικής προσφοράς για το Ρέθυμνο.

Ο νέος Ποιμενάρχης, με την προσωπικότητα που διαθέτει, την παρρησία του λόγου του, τις πνευματικές και εκκλησιαστικές του αρετές, έρχεται να συνεχίσει και να μεγαλώσει, το σπουδαίο έργο που άφησε ως παρακαταθήκη, ο προκάτοχος του και σημερινός Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ευγένιος.

Ο νέος Μητροπολίτης ξεκινά την ποιμαντορία του πλήρης γνώσεων και εμπειριών.

Η αγάπη που έχει για το συνάνθρωπο και η ακούραστη διάθεση για προσφορά, εγγυώνται μια νέα δημιουργική περίοδο για το ποίμνιο του και το Ρέθυμνο.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει. Άξιος.»


Πηγή: pancreta.gr