Στη Reds του Ομίλου Ελλάκτωρ έναντι 40 εκατ. η έκταση στις Γούρνες Ηρακλείου - Ειδήσεις Pancreta

Με τίμημα που ανέβηκε κατά τη δημοπρασία από τα 22,5 εκατ. ευρώ στα 40 εκατ. ευρώ κατακυρώθηκε στη Reds του Ομίλου Ελλάκτωρ, το τμήμα της έκτασης της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης που αξιοποιεί το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Η Dimand βγήκε από την ηλεκτρονική δημοπρασία όταν το τίμημα ανέβηκε στο συγκεκριμένο ύψος. 

Πρόκειται ειδικότερα για παραθαλάσσια έκταση 345.567 τ.μ., στην οποία μεταξύ άλλων προβλέπεται να δημιουργηθούν τουριστικές εγκαταστάσεις και καζίνο για το οποίο σε δεύτερη φάση η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) θα προκηρύξει διαγωνισμό για την χορήγηση της σχετικής άδειας.

Το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης θα μεταβιβαστεί κατά πλήρη κυριότητα στον πλειοδότη μέσω ειδικού οχήματος που θα συστήσει προηγουμένως το ΤΑΙΠΕΔ.

Βρίσκεται 13 χλμ. από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου. Σε όμορες εκτάσεις του ακινήτου έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος», το Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Κρήτης κ.ά.

Σύμφωνα με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης που έχει λάβει τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος η αξιοποίηση του ακινήτου περιλαμβάνει:

A) Ζώνη Ι έκτασης 29.113 τ.μ στο νότιο τμήμα του ακινήτου με «πρόσωπο» στην παλαιά Εθνική οδό με τις χρήσεις «Θεματικά Πάρκα – Εμπορικά Κέντρα – Αναψυχή» με συντελεστή δόμησης 0,4.

B) Ζώνη ΙΙ έκτασης 316.454 τ.μ. «Τουρισμός – Αναψυχή» η οποία χωροθετείται προς βορρά με «πρόσωπο» στη θάλασσα με συντελεστή δόμησης 0,15.

Τέτη Ηγουμενίδη


Πηγή: naftemporiki.gr