Κορονοϊός - Σαρηγιάννης: Πάμε για 100 θανάτους την ημέρα - Ζήτησε μέτρα σε εμβολιασμένους - Ειδήσεις Pancreta
φωτο αρχείου
 
Τρομάζουν οι νέες προβλέψεις του καθηγητή Σαρηγιάννη. Πάμε για 100 νεκρούς την ημέρα είπε και ζήτησε νέα μέτρα και για τους εμβολιασμένους ώστε να μπει φρένο στην έξαρση του κορονοϊού.
 

Τραγικές διαστάσεις δια στόματος Δημοσθένη Σαρηγιάννη για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, τις νέες απώλειες και τους διασωληνωμένους.

Ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι οι προβλέψεις είναι πολύ άσχημες για το άμεσο μέλλον και πως «ο μέσος όρος των κρουσμάτων θα κυμανθεί στα 9500 κρούσματα πράγμα που σημαίνει ότι θα δούμε και πάνω από 10.000 κρούσματα».

Για τους δε θανάτους ανέφερε ότι στα μέσα Νοεμβρίου (έως 16-17/11) θα φτάσουμε στις 100 απώλειες την ημέρα και αν τελικά εμβολιαστεί περισσότερος κόσμος «η ασπίδα προστασίας θα ενεργοποιηθεί μετά από 14 ημέρες. Το εμβόλιο όμως είναι η μοναδική και ουσιαστική ομπρέλα προστασίας».

Σχετικά με τα νέα μέτρα που πρέπει να ληφθούν τόνισε ότι επειδή το 13% με 16% των νέων κρουσμάτων είναι εμβολιασμένοι οφείλει και αυτή η κατηγορία των πολιτών να κάνει self τεστ μια φορά τη βδομάδα.

Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 8.613 κρούσματα, 46 θάνατοι και 486 διασωληνωμένοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περιοχές με τα περισσότερα ενεργά κρούσματα σε βάθος εβδομάδας είναι η Λάρισα, η Κέα, η Θάσος, η Μαγνησία και το Κιλκίς, ενώ ο χάρτης της Ελλάδας διαμορφώνεται ως εξής:

Χάρτης επίπτωσης τελευταίων δεκατεσσάρων ημερών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 09 Νοεμβρίου 2021 Με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας, ή προσωρινής διαμονής (για τους προσωρινά διαμένοντες

xartis ellada koronoios


Πηγή: ieidiseis.gr