Κακοκαιρία Μπάλλος - Στυλιανίδης: «Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο» - Ειδήσεις Pancreta
«Κανένας εφησυχασμός ούτε από την Πολιτεία ούτε από τους πολίτες» - Όσα δήλωσε ο Χρήστος Στυλιανίδης
 

Ενημέρωση για την κακοκαιρία Μπάλλος, η οποία έχει προκαλέσει σφοδρα προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Χρήστο Στυλιανίδη. Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι «μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο διήμερο» και υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός «ούτε από την Πολιτεία ούτε από τους πολίτες». Παράλληλα ανακοίνωσε ότι κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία την Παρασκευή σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική.

Όπως είπε, «αντιμετωπίζουμε ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο, πολύ σοβαρό, ειδικά σε ορισμένες περιοχές της χώρας αλλά το φαινόμενο κυριαρχεί σε όλη τη χώρα», ενώ προσέθεσε ότι όλες οι δυνάμεις του κράτους, όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις είναι σε πλήρη διασπορά και ετοιμότητα και χάρη σε αυτήν την ετοιμότητα και προετοιμασία έχουν προλάβει ήδη πολλά περιστατικά που θα μπορούσαν να εξελιχθούν δυσάρεστα.

Όπως ανέφερε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχτεί μέχρι στιγμής στην Αττική 385 κλήσεις σε περισσότερες από 20 διαφορετικές περιοχές, εκ των οποίων οι 340 είναι για αντλήσεις υδάτων, οι 11 για απομακρύνσεις από αυτοκίνητα και από οπουδήποτε αλλού και όλες έχουν εξελιχθεί αισίως.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι από χθες έχουν ενεργοποιηθεί τα Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα ανά Περιφερειακή Ενότητα και λειτουργούν συντονισμένα και από κοινού. «Οι δυνάμεις βαίνουν όπου και όποτε χρειάζεται με βασικό στόχο και προτεραιότητα τη διαφύλαξη της ζωής των πολιτών, των υποδομών της χώρας αλλά και της περιουσίας των πολιτών», επισήμανε.


Πηγή: ethnos.gr