Μέτρα ελευθερίας για τους εμβολιασμένους ανακοινώνονται στις 15:00 - Ειδήσεις Pancreta
EUROKINISSI / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ
 
Στις 15:00 θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα που φέρουν περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους και τον νέο διαχωρισμό με τους ανεμβολίαστους. Τι είπε ο Θάνος Πλεύρης.

«Δεν θα υπάρξουν νέα πιεστικά μέτρα για τους μη εμβολιασμένους» ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επισημαίνοντας ότι σήμερα στις 15:00 θα ανακοινωθούν νέα προνόμια στους εμβολιασμένους που θα ανοίγουν τον δρόμο για περισσότερες ελευθερίες.

Όπως είπε ο υπουργός στο Open, στις 10 το πρωί θα υπάρξει συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών στην οποία θα δώσει το «παρών» και ο ίδιος, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις.

Τι θα ανακοινωθεί στις 15:00 - Ποια μέτρα θα ισχύουν

  • Η χρήση μάσκας δεν αναμένεται να αλλάξει και θα είναι υποχρεωτική για όλους στους κλειστούς χώρους και όπου αλλού έχει ήδη ανακοινωθεί και γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.
  • Το πιθανότερο είναι πως θα υπάρξει άρση μέτρων στις κόκκινες περιοχές για όσους έχουν εμβολιαστεί, ενώ επιστρέφουν οι όρθιοι σε εστίαση, μπαρ και καφετέριες.
  • Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις, φαίνεται πως η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει μόνο για τους ανεμβολίαστους.

Γρίφος οι έλεγχοι

Μεγάλο ερωτηματικό το πώς θα γίνεται ο έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα παραπάνω μέτρα. Πώς δηλαδή θα πιστοποιείται ότι αυτός που είναι όρθιος στο μπαρ είναι εμβολιασμένος και πώς θα ελέγχει ο επιχειρηματίας αν ο ανεμβολίαστος θα κάθεται κάθε στιγμή.


Πηγή: ieidiseis.gr