Πρώτη αναστολή καθηκόντων εκπαιδευτικού για «λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας» - Ειδήσεις Pancreta

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Αφορά ανεμβολίαστο εκπαιδευτικό που αρνιόταν να υποβληθεί σε έλεγχο νόσησης.

Γεγονός είναι η πρώτη «καμπάνα» σε ανεμβολίαστο εκπαιδευτικό που δε δεχόταν να υποβληθεί σε έλεγχο νόσησης. Του επιβλήθηκε, αναστολή εργασίας, από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄Αθήνας.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η ενημερωτική ιστοσελίδα alfavita.gr αποκαλύπτοντας το έγγραφο της αρμόδια Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με αυτό, το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων επιβλήθηκε από την υπηρεσία «για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας».

Στην εν λόγω περίπτωση εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά στη δημόσια εκπαίδευση οι διατάξεις της πρόσφατης ΚΥΑ για τη λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών μονάδων κατά το σχολικό έτος 2021-22 και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού κατά τη λειτουργία τους.

Συγκεκριμένα, ενεργοποιήθηκε το άρθρο 3 της υπ΄ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.55254 ΚΥΑ (ΦΕΚ 4187/Β΄/10-09-2021) που αφορά τον υποχρεωτικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) για ανεμβολίαστους μαθητές και μαθήτριες 12 ετών και άνω και τον εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο (rapid ή PCR test) για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς αντίστοιχα. Σε αυτή την περίπτωση, ο εκπαιδευτικός που τέθηκε σε αναστολή ούτε είχε εμβολιαστεί ούτε και δεχόταν, όμως, να υποβληθεί σε έλεγχο νόσησης εκθέτοντας σε κίνδυνο τους μαθητές και τους συναδέλφους του.


Πηγή: efsyn.gr