Έκτακτη σύσκεψη για το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» συγκαλεί ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός - Ειδήσεις Pancreta

Έκτακτη σύσκεψη με θέμα το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» συγκαλεί την Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, στις 9.30 το πρωί, στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

Η συνάντηση συγκαλείται στη σκιά των δηλώσεων του Εντεταλμένου Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, για την αναμενόμενη τον Οκτώβριο έγκριση του καταλόγου με τα πρώτα έργα που θα ενταχθούν στις διαδικασίες της Μονάδας Ωρίμανσης Έργων του Ταμείου, στα οποία συμπεριέλαβε και την έκταση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης». Σημειώνεται ότι ο δήμος Ηρακλείου και οι τοπικοί φορείς διεκδικούν να έχουν λόγο και ρόλο στην μελλοντική αξιοποίηση της έκτασης, με την λειτουργία του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι.

Στην σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, οι τοπικοί βουλευτές και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Ήδη για “την απόφαση της Κυβέρνησης της ΝΔ να εντάξει το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» στο ΤΑΙΠΕΔ, ερήμην του Δήμου Ηρακλείου και των τοπικών φορέων”, έχουν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης και οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, με τη συνυπογραφή του Τομεάρχη Νίκου Παππά και 12 ακόμα Βουλευτών.


Πηγή: ertnews.gr