Με rapid test θα μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι άνω των 12 ετών σε κλειστούς χώρους - Ειδήσεις Pancreta
Με αρνητικό rapid test 48 ωρών θα μπορούν να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους εστίασης τα παιδιά ηλικίας 12-17 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει, σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε με ημερομηνία 13/9. Αλαλούμ με τα ΦΕΚ και την ΚΥΑ.
 

Νέο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε και οριστικά πλέον προβλέπει ότι τα ανεμβολίαστα παιδιά 12-17 ετών μπορούν να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους της εστίασης με αρνητικό rapid test. Είχε προηγηθεί ένα απίστευτο αλαλούμ για το τι ισχύει τελικά.

Στο προηγούμενο ΦΕΚ που είχε δημοσιευτεί μια μέρα πριν, αναφερόταν ότι για την είσοδο στους κλειστούς χώρους απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και, μάλιστα, ότι «οι υποχρεώσεις περιλαμβάνουν τους ανήλικους από 12 ετών και άνω». Παρακάτω, αναφερόταν ότι οι 12-17 ετών μπορούν να μπαίνουν με rapid test, ωστόσο, χρειάστηκε περαιτέρω διευκρίνιση.

Έτσι, πριν από λίγο, δημοσιεύτηκε το νέο ΦΕΚ όπου ξεκαθαρίζεται ότι «οι υποχρεώσεις καταλαμβάνουν τους ανήλικους από 12 ετών και άνω».

Παρέμβαση είχε κάνει νωρίτερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. «Δεν υπήρξε ποτέ καμία διόρθωση ως προς το θέμα της εισόδου των παιδιών στα κέντρα της εστίασης» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης για το θέμα, κάνοντας λόγο για «ένα draft που κυκλοφόρησε» από το Εθνικό Τυπογραφείο.

«Ουδέποτε», είπε, «η κυβέρνηση σκέφτηκε ότι θα έμεναν οι 12-17 ετών έξω από τα εστιατόρια, δεν κυκλοφόρησε από την κυβέρνηση, δεν είναι από το γραφείο μου, είναι από το εθνικό τυπογραφείο».

Υπογράμμισε, τέλος, πως «δεν εξέδωσε ποτέ ΚΥΑ, μόνο αυτή που λέει ότι οι 12-17 ετών μπαίνουν με rapid test».

Δείτε αναλυτικά στις σελίδες 56490-56491-56492, στον αριθμό 16 του πίνακα στο ΦΕΚ


Πηγή: ieidiseis.gr