ΔΕΘ: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη (Live εικόνα) - Ειδήσεις Pancreta
EUROKINISSI
 
Στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο μιλά αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απ' όπου θα εγκαινιάσει την 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα εξαγγέλλει τις πολιτικές και οικονομικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Ανακοινώσεις για να μπει φρένο στην ακρίβεια, αλλά και για τους νέους.
 

Η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ έχει αυταπόδεικτη σημασία για την κυβέρνηση, η οποία, μετά από δύο και πλέον έτη από την εκλογή της, εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με πολυεπίπεδες προκλήσεις, η πλειονότητα των οποίων συνδέεται με την παρατεταμένη υγειονομική κρίση, τον εμβολιασμό και την ακρίβεια.

Η νέα Ελλάδα θα έχει πρωταγωνιστές τους νέους - Η Ελλάδα αλλάζει

«Νέες και νέοι φέτος είστε στην πρώτη σειρά γιατί είστε προτεραιότητα για την πατρίδα, είστε η γενιά που δοκιμάστηκε πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα, με το άγχος ότι θα ζήσετε μία ζωή χειρότερη από αυτήν των γονιών σας. Όμως, καμία χώρα δεν έχει μέλλον αν τα νέα παιδιά αισθάνονται οτι ο δρόμος τελικά θα κρύβει ευκαιρίες για λίγους και παγίδες για πολλούς. Η νέα Ελλάδα χρειάζεται νέους πρωταγωνιστές και αυτοί είστε εσείς» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της ομιλίας του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός στην κεντρική του ομιλία είχε κεντρικό σύνθημα «η Ελλάδα Αλλάζει. Βαδίζει μπροστά. Κοιτάζει ψηλά» και τόνισε ότι «πολλά έγιναν ήδη παρά του ότι οι 19 μήνες από τους 26 μήνες ήταν γεμάτοι προκλήσεις και μεγάλα εμπόδια». «Αλλά μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα πολλά με την κοινωνία ενωμένη».

«Η φετινή έκθεση είναι καθοριστικός σταθμός επανεκκίνησης και σημείο αφετηρίας μίας συναρπαστικής δεκαετίας» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε τη δέσμευσή του πως «κανείς δεν θα αντιμετωπίσει μόνος αυτήν τη θύελλα και με δίκαιο τρόπο κάναμε πράξη αυτήν μας τη δέσμευση. Δίπλα στην προστασία του εισοδήματος προστίθεται η ρεαλιστική ελπίδα βελτίωσης του. Οι Έλληνες πληρώνουν πλέον λιγότερους φόρους παντού και εργαζόμενοι και επιχειρήσεις καταβάλλουν λιγότερες εισφορές. Η Ελλάδα δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια. Όλα αυτά συντελέστηκαν ενώ ο πλανήτης δεχόταν την επίθεση του κορονοϊού. Ναι, είχαμε απώλειες αλλά λιγότερες σε σχέση με άλλα κράτη. Διαμορφώσαμε μία άρτια διαδικασία εμβολιασμού, την επιχείρηση "Ελευθερία"».

Ανάπτυξη στο 5,9% για το 2021

Μόλις την περασμένη Τρίτη ανακοινώθηκε πως το ΑΕΠ σημείωσε άλμα 16,2%, γι' αυτό και σήμερα είμαι σε θέση να εξαγγείλω στην αναθεώρηση του στόχου για ανάπτυξη το 2021 από το 3,6 στο 5,9%, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαμήνυσε πως ανάπτυξη για ολους, κανείς δεν θα μείνει πίσω και προσέθεσε ότι «ενώ εν μέσω πανδημίας εκτυλίχθηκε ένα γιγάντιο πρόγραμμα προστασίας της εργασίας, δεν σταματήσαμε τις μεταρρυθμίσεις».


Πηγή: ieidiseis.gr