Φολέγανδρος: Προφυλακιστέος ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς - Ειδήσεις Pancreta
Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 30χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς. Επικαλείται ψυχικό νόσημα. Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση.
 

Την προφυλάκιση του 30χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλιάς στη Φολέγανδρο, αποφάισισαν απο κοινού ανακριτής και εισαγγελέας, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος, ο οποίος επικαλείται ψυχικό νόσημα, φέρεται να επανέλαβε όσα είπε και στους αστυνομικούς ενώ ζήτησε την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αίτημα που έγινε δεκτό από τον δικαστικό λειτουργό.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Γιάννης Βλάχος, θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Πρόσθεσε επίσης πως ο 30χρονος "δήλωσε συντετριμμένος για το κακό που προκάλεσε στη Γαρυφαλλία και την οδύνη στην οικογένειά της". Κατά τον ίδιο, "η αρρώστια του είναι δεδομένη και μένει να αποδειχθεί σε ποιο βαθμό τον επηρέασε κατά τη διάπραξη του εγκλήματος".

Νωρίτερα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς και τα ευρύματα φαίνεται να μην επιβεβαιώνουν την στιγμιαία ένταση μεταξύ θύτη και θύματος και την "κακιά στιγμή" που φέρεται να ανέφερε ο καθ' ομολογίαν δράστης, καθώς διαφαίνεται μία άλλη εικόνα για όσα προηγήθηκαν του θανάτου της 26χρονης

Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά καθώς αναφέρουν ότι ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος χτύπησε την 26χρονη, την έσυρε στα βράχια και την πέταξε στο νερό.

Οι κακώσεις που είχε η άτυχη κοπέλα στο κεφάλι ήταν αποτέλεσμα γρονθοκοπήσης. Παράλληλα το σώμα της 26χρονης έφερε εκδορές στην πλάτη της, στοιχείο που κάνει τον ιατροδικαστή να μιλά για σύρσιμό της από τον δολοφόνο της. Ο δράστης του στυγερού εγκλήματος φαίνεται να σήκωσε την άτυχη κοπέλα και να την πέταξε ζωντανή στο νερό. Από τα χτυπήματα που είχε δεχτεί όμως δεν μπορούσε να αντιδράσει για να σώσει τον εαυτό της και ο θάνατός της επήλθε από πνιγμό.

Η τελική έκθεση του ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα θα παραδοθεί στον εισαγγελέα αφού εκδοθούν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Η φερόμενη απόπειρα αυτοκτονίας του 30χρονου

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης (21/7), ο 30χρονος οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Νάξου. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσηςγύρω στις 8 το βράδυ άνδρες του Α.Τ. Νάξου και της Ασφάλειας τον μετέφεραν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι παρουσίασε επιληπτική κρίση και κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του. Ωστόσο, όπως μετέδωσε το Mega το πρωί της Πέμπτης, ο συνήγορός του υποστήριξε ότι ο 30χρονος φέρεται να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας περίπου στις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης, χρησιμοποιώντας ένα σεντόνι στο κρατητήριο.

Ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του Κέντρου Υγείας Νάξου, Βασίλης Ραπτάκης, επεσήμανε πως ο 30χρονος πήρε εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία του, αλλά δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες αναφορικά με τους λόγους που τον οδήγησαν στη νοσηλεία.


Πηγή: news247.gr