Εγκληματολόγος για υπόθεση Δογιάκη: Τα «γκρίζα σημεία» που δείχνουν εκτέλεση κι όχι αυτοκτονία - Ειδήσεις Pancreta

Πολλά παραμένουν τα ερωτήματα αναφορικά με τον θάνατο του Σταύρου Δογιάκη, παρά τις επίσημες εκτιμήσεις εκ μέρους τόσο των αρχών όσο και του ιατροδικαστή περί αυτοκτονίας.

Υπενθυμίζεται πως ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Κρητικός» είχε βρεθεί νεκρός τα ξημερώματα μέσα στο αυτοκίνητό του στη δασώδη περιοχή του Άη Γιάννη στην Αγία Παρασκευή, ενώ η σορός του έφερε δύο τραύματα από σφαίρες, ένα στην καρδιά κι ένα στον κρόταφο, που ήταν και το θανατηφόρο. Το δε εννιάρι πιστόλι βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του Δογιάκη. Παράλληλα, ο ίδιος είχε αφήσει δυο σημειώματα, τα οποία «οδηγούσαν» προς την εκδοχή της αυτοχειρίας.
 
Δεν είναι λίγοι πάντως αυτοί που αμφισβητούν την συγκεκριμένη εκδοχή. Ενδεικτικά είναι όσα αναφέρει σε ανάρτησή της στο facebook η καθηγήτρια εγκληματολογίας και νομικός Νατάσα Τσουκαλά.

Η καθηγήτρια επιχειρηματολόγησε γιατί ακούει «άλλα αντ΄άλλων» όπως έγραψε χαρακτηριστικά για την υπόθεση, εκτιμώντας πως δεν ήταν αυτοκτονία.

Πιο συγκεκριμένα η κυρία Τουκαλά έγραψε:

«Βαρέθηκα να διαβάζω άλλα αντ’ άλλων στα ΜΜΕ για τον νεκρό ιδιοκτήτη της ταβέρνας στη Κάντζα. Οι ταπεινές μου επιστημονικές μου γνώσεις με οδηγούν στα εξής:

  1. Όποιος είναι εξοικειωμένος με όπλα, δεν αυτοκτονεί ποτέ πυροβολώντας στο κεφάλι επειδή πιθανολογεί εύλογα ότι θα αστοχήσει εξαιτίας της εκπυρσοκρότησης του όπλου. Ασφαλέστερος τρόπος αυτοκτονίας είναι να στρέψει το όπλο στο στόμα.
  2. Οι πιθανότητες να σημαδέψει κάποιος το κεφάλι του με ευστοχία όταν έχει ήδη τραυματιστεί βαριά στην καρδιά είναι επιεικώς ανύπαρκτες.
  3. Σφαίρα στο κεφάλι λέγεται χαριστική βολή. Η χαριστική βολή είναι χαρακτηριστικό modus operandi όλων των ανά τον κόσμο μαφιών».

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν και άλλα στοιχεία στη συγκεκριμένη υπόθεση, που φαίνεται να βάζουν σε «δεύτερες σκέψεις» τις αστυνομικές αρχές.

Όπως για παράδειγμα, το γεγονός ότι μπροστά στην ταβέρνα «Κρητικός» στα Γλυκά Νερά, της οποία ήταν ιδιοκτήτης ο Σταύρος Δογιάκης είχε δολοφονηθεί τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς του 2018 ο πρώην αστυνομικός, Σπύρος Παπαχρήστου, ο οποίος σχετιζόταν με την ελληνική μαφία. Σημειώνεται πως σχέσεις με τον Παπαχρήστου είχε και ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, ο οποίος εκτελέστηκε στη μέση του δρόμου, έξω από το σπίτι του, στις 9 Απριλίου του 2021.


Πηγή: tvxs.gr