Απαγόρευση κυκλοφορίας σε παράταση - Παραλία με μουσική - Ειδήσεις Pancreta

φωτο αρχείου

Απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσική χαλαρώνουν και σήμερα θα ληφθεί η σχετική απόφαση σε συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών. 

Τα βασικά ζητήματα που θα συζητήσει η επιτροπή και αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ανακοινωθεί η εφαρμογή τους τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι η

-παράταση μία ώρας στο ωράριο κυκλοφορίας

-άρση της απαγόρευσης μουσικής στην εστίαση

-να επιτραπούν περισσότερα άτομα στις κοινωνικές εκδηλώσεις όπως γάμοι και βαφτίσεις (πιθανώς 200 αντί για 100 άτομα που ισχύει σήμερα).

Τα παραπάνω μέτρα ενδέχεται να κλειδώσουν από σήμερα, μετά τη σύσκεψη των ειδικών, οι οποίοι παρόλα αυτά θα συνεκτιμήσουν και την επιδημιολογική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα.

Προβληματισμό προκαλεί η διστακτικότητα και η αναβλητικότητα πολλών Ελλήνων έναντι του εμβολιασμού.

Ορισμένες γεωγραφικές περιοχές, κυρίως τα νησιά, βρίσκονται μια ανάσα ή έχουν κατακτήσει το τείχος ανοσίας, ενώ άλλες παραμένουν μακριά από τον στόχο.

Μάλιστα, πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης που χτυπήθηκαν από το δεύτερο κύμα – όπως η Ροδόπη, η Ξάνθη, η Δράμα και οι Σέρρες – παρουσιάζουν, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του επιδημιολογικού χάρτη, μικρό ποσοστό συμμετοχής στο εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία».


Πηγή: ieidiseis.gr