Διακοπές με self test και νέο ωράριο στην εστίαση - Ειδήσεις Pancreta
Ανακοινώσεις για την επόμενη φάση άρσης μέτρων θα γίνουν την Τετάρτη και για τον τουρισμό την Πέμπτη. Ποιες σκέψεις υπάρχουν για τις εσωτερικές μετακινήσεις, τα SMS και την απαγόρευση κυκλοφορίας 
 

Μετά το άνοιγμα χθες γυμνασίων, δημοτικών, καθώς και των δικαστηρίων, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την επόμενη φάση άρσης μέτρων, με ανακοινώσεις για διαπεριφερειακές μετακινήσεις, SMS και ωράριο στην εστίαση, να αναμένονται αύριο Τετάρτη και όσον αφορά στον τουρισμό, την Πέμπτη.

Και στην επόμενη φάση καθοριστικό ρόλο αναμένεται να παίξουν τα self test, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει σύσταση για self test ή μοριακό τεστ πριν από διαπεριφερειακές μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ενδεχομένως μάλιστα αυτό να είναι υποχρεωτικό για τις μετακινήσεις προς τα νησιά.

Οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί θα εξαιρούνται, ωστόσο δεν θα έχουν επί του παρόντος τουλάχιστον άλλα προνόμια, όπως ξεκαθάρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη χθες. Οι δε τουρίστες θα έρχονται όπως και πέρυσι με μοριακό τεστ 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, χωρίς καραντίνα.

Με την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων από το Σαββατοκύριακο, αναμένεται να καταργηθεί και το SMS στο 13033 καθώς και στο 13032, καθώς ταυτόχρονα θα σταματήσει το click away και το click inside και το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει ξανά κανονικά.

 

Αλλαγές όμως αναμένονται και όσον αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας και άρα το ωράριο λειτουργίας της εστίασης. Ειδικότερα, η απαγόρευση κυκλοφορίας από 23:00 που είναι σήμερα, εξετάζεται να ξεκινά στις 12 τα μεσάνυχτα ή και στη μία τη νύχτα, με την ανάλογη προσαρμογή στο ωράριο της εστίασης. Τίθεται βέβαια και το ερώτημα από τη στιγμή που θα ανοίξει ο τουρισμός και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις και δεν θα υπάρχει υποχρέωση αποστολής SMS, τι νόημα θα έχει η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Ωστόσο η κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι καταργεί σταδιακά τα μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στις 14 Μαϊου ανοίγουν τα μουσεία.

Στις 17 Μαϊου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, επαναλειτουργούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος πιστοποιήσεων απόφοιτων μεταλυκιακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ.

Στις 21 Μαϊου επαναλειτουργούν τα θερινά σινεμά με πληρότητα 75%.

Και μια εβδομάδα μετά, στις 28 Μαϊου, θα μπορούν να γίνονται και παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα όπως και συναυλίες.

Βίκυ Σαμαρά


Πηγή: news247.gr