Η συνολική εικόνα της πανδημίας στην Κρήτη από την ΕΡΤ Ηρακλείου - Ειδήσεις Pancreta
Τα στοιχεία των κρουσμάτων κορονοϊού που επιβεβαιώθηκαν από την αρχή της πανδημίας, καταγράφει η ΕΡΤ Ηρακλείου - Σχεδόν 6.000 τα συνολικά κρούσματα - Ο χειρότερος μήνας από άποψη ημερήσιων κρουσμάτων ο Μάρτιος του 2021.
 

Μόνο μέσα στον Μάρτιο καταγράφηκαν σχεδόν το ένα τρίτο των συνολικών κρουσμάτων στην Κρήτη από την αρχή της πανδημίας. Συγκεκριμένα, στην Κρήτη, μέχρι και τα τέλη Μαρτίου του 2021 εντοπίστηκαν 5.972 κρούσματα. Από αυτά, τα μισά εντοπίστηκαν στην ΠΕ Ηρακλείου ενώ η ΠΕ Χανίων καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα στην διάρκεια της δεύτερης καραντίνας (από Νοέμβριο του 2020 μέχρι τον Μάρτιο του 2021), σε ποσοστό σχεδόν 90%.

Όπως φαίνεται και στα στοιχεία των πινάκων που συντάχθηκαν για την ΕΡΤ Ηρακλείου από τον Κώστα Βασιλάκη και τον Μάκη Νασιάδη, είναι ξεκάθαρο ότι η Κρήτη επλήγη κυρίως από το άτσαλο άνοιγμα του Τουρισμού. Συγκεκριμένα, από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, στην Κρήτη είχαν καταγραφεί 611 κρούσματα, όταν μέχρι και τα τέλη Ιουλίου βρίσκονταν μόλις στα 24.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι (και) η Κρήτη επλήγη ιδιαίτερα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, καθώς από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα, τα κρούσματα έφτασαν τα 5.361.

Δείτε αναλυτικά τις καθημερινές διακυμάνσεις των μολύνσεων και τον Ημερήσιο Δείκτη Μολύνσεων του SARS-COV 2 σε καθημερινή βάση, όπως επίσης στο 7ήμερο και το 14ήμερο σε αναλογία 100.000 πληθυσμού, στην Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες στους παρακάτω πίνακες:

Πηγή: ΕΡΤ Ηρακλείου


Πηγή: efsyn.gr