«Παράταση του lockdown έως τον Απρίλιο», λένε οι επιστήμονες - Ειδήσεις Pancreta

Αρκετά πιθανή θεωρείται από τους ειδικούς, η παράταση του lockdown μέχρι τις πρώτες μέρες του Απριλίου, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου».

Αναλυτικότερα, οι επιστήμονες θεωρούν ότι τις επόμενες ημέρες θα καταγραφεί εκτίναξη του αριθμού των διασωληνωμένων, φτάνοντας ακόμη και το επίπεδο του δεύτερου κύματος, δηλαδή περισσότεροι από 600. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψιν ότι, ένα ασφαλές όριο κρουσμάτων, μπορεί να θεωρηθεί αυτό των 1.000 κρουσμάτων, το ευρύτερο άνοιγμα κοινωνίας και οικονομίας μετατίθεται από τον Απρίλιο και έπειτα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

«Την Καθαρά Δευτέρα η πανδημία θα βρίσκεται στο τωρινό ίσως και ελαφρώς υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ελεύθερο Τύπο»,  ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Ινστιτούτου Προηγμένων Σπουδών στην Ιταλία, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σημειώνεται μάλιστα ότι, το μοντέλο διαχείρισης υγειονομικού κινδύνου CORE του ερευνητικού κέντρου Heracles του ΑΠΘ δείχνει κορύφωση του μέσου όρου των κρουσμάτων περί τις 12 του μήνα. Επομένως, έως τις 16 που έχουν ισχύ τα νέα μέτρα δεν θα έχει υπάρξει αποκλιμάκωση, η οποία αναμένεται προς τα τέλη του Μάρτη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

«Το ζητούμενο είναι να βρεθεί η σωστή λύση για να αντέξουμε ανοιχτοί. Να καλέσει η κυβέρνηση για συζήτηση τους παραγωγικούς φορείς, ώστε να εξεταστούν τα μέτρα. Να έχουν, για παράδειγμα, τα καταστήματα συσκευές απολύμανσης. Να γίνονται τεστ», επισήμανε χαρακτηριστικά, ο κ. Σαρηγιάννης. 


Πηγή: tvxs.gr