Νεότερα για την είσοδο της μετάλλαξης από Ντουμπάι - Πάνω από 40 "ύποπτα" δείγματα στο Ηράκλειο - Ειδήσεις Pancreta
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος έχει τεθεί η εισερχόμενη, μέσω Ντουμπάι, μετάλλαξη του κορονοϊού στην Κρήτη και ειδικά στο Ηράκλειο όπου φαίνεται η κατάσταση να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη.  
 

Στις πληροφορίες που μετέδωσε χθες η «Εφ.Συν.» για σχέση των δύο νοσηλευόμενων φορέων της μετάλλαξης με συγγενικό τους πρόσωπο που ήρθε πρόσφατα από το Ντουμπάι προστίθενται νέα στοιχεία που κάνουν λόγο για μαζικά κρούσματα σε πτήση charter που πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες το δρομολόγιο Αθήνα – Βεγγάζη – Ντουμπάι. 

Η πτήση στο δρομολόγιο από την Αθήνα έγινε με επιβάτες (αδιευκρίνιστος προς το παρόν ο αριθμός τους) και επέστρεψε μόνο με τα 10 μέλη του πληρώματος. Από τα 10 μέλη, μετά την επιστροφή τους στην Αθήνα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό τα εννέα, δύο από αυτούς εμφάνισαν και συμπτώματα ενώ μετά από κάποιες μέρες διαπιστώθηκε πως είχαν και την βρετανική μετάλλαξη.  

Ένα από τα συγκεκριμένα μέλη του πληρώματος μετά την άφιξη στην Αθήνα, μετέβη στο Ηράκλειο όπου ήρθε σε επαφή με τον οικογενειακό του κύκλο εκ του οποίου ένα ανδρόγυνο νοσηλεύεται εδώ και μία εβδομάδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, έχοντας επίσης νοσήσει με τη βρετανική μετάλλαξη του ιού.

Σε γενικότερο επίπεδο η ανησυχία ειδικά για την Κρήτη και πιο συγκεκριμένα για το Ηράκλειο είναι μεγάλη καθώς όλο και περισσότερα «ύποπτα» δείγματα προστίθενται στην προς εξέταση λίστα από το Ελληνικό Κέντρο Γονιδιωματικής του Iδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) . Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των ύποπτων «δειγμάτων» που έχουν σταλεί από το Ηράκλειο ξεπερνούν πλέον τα 40 ενώ αποτελέσματα για αυτά τα συγκεκριμένα αναμένονται την Πέμπτη ή την Παρασκευή. 

Μάριος Διονέλλης


Πηγή: efsyn.gr