Συνολικά 17 κρούσματα στο Παλαίκαστρο Σητείας - Συνεχίζονται οι έλεγχοι - Ειδήσεις Pancreta

Ο οικισμός του Παλαικάστρου στη Σητεία

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στην Κρήτη η ανίχνευση 13 κρουσμάτων κορονοϊού στον οικισμό του Παλαικάστρου Σητείας από τους ελέγχους που πραγματοποιεί το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που έχει μεταβεί ειδικά για αυτό τον σκοπό στην περιοχή. Ακόμα 4 κρούσματα είχαν ανιχνευθεί τις προηγούμενες ημέρες ενώ ακόμα 200 έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν ανήμερα των Φώτων την Τετάρτη.

Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Style FM 100 ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας Γιώργος Αϊλαμάκης τα κρούσματα που ανιχνεύθηκαν σήμερα ήταν 13 μεταξύ των 170 ελέγχων ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από ακόμα 4 μοριακά τεστ που έγιναν σε αντίστοιχους κατοίκους που έχουν εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα.  

Ο κ. Αιλαμάκης, διευκρίνισε πως η τελική αποτίμηση της κατάστασης θα γίνει μετά και την πραγματοποίηση των επόμενων 200 rapid test την Τετάρτη ενώ τόνισε πως υπάρχει εύλογη ανησυχία σε όλο τον οικισμό. 

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τέσσερις κάτοικοι θετικοί στον κορονοϊό, καθώς πριν από μέρες είχε εντοπιστεί θετικός ιδιοκτήτης φούρνου στην περιοχή. Μετά την ιχνηλάτηση των επαφών του διαπιστώθηκε ότι τρία ακόμα άτομα ήταν θετικοί και συγκεκριμένα η σύζυγος του και ακόμα δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν παρουσιάσει συμπτώματα και νοσηλεύονται στην κλινική covid του Νοσοκομείου Σητείας.

Δήμαρχος Σητείας: «Υπευθυνότητα και πειθαρχία»

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης ζήτησε «να επιδείξουν όλοι υπευθυνότητα, πειθαρχία, αυτοσυγκράτηση και σεβασμό προς τους συμπολίτες μας» ενώ επεσήμανε πωςγια τις εξελίξεις έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς φτάνοντας μέχρι και την Πολιτική Προστασία και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Σε σχετική ανακοίνωση από τον Δήμο Σητείας, νωρίτερα σήμερα (σ.σ. όταν τα εντοπισμένα κρούσματα ήταν εννέα) αναφέρονται τα εξής: 

Σχετικά με την εξέλιξη των κρουσμάτων κορονωϊού στο Δήμο μας, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

α) η διαδικασία των rapid test στην περιοχή του Παλαικάστρου, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, είναι σε εξέλιξη. Μέχρι στιγμής, μετά τον έλεγχο περίπου ενενήντα τεστ διαπιστώθηκαν εννέα θετικά δείγματα. Η διαδικασία θα συνεχιστεί και αύριο, με σκοπό τη λήψη όσο το δυνατόν περισσότερων δειγμάτων.

β) η επικοινωνία με το Νοσοκομείο Σητείας είναι συνεχής για την έκβαση της υγείας των ήδη νοσηλευόμενων και η κατάσταση της υγείας τους είναι αρκετά καλή.

γ) το Υπουργείο Υγείας ενημερώνεται on line για την πορεία της δειγματοληψίας και ως εκ τούτου θα έχουμε άμεση ενημέρωση για τα όποια μέτρα επιβάλλεται να εφαρμοστούν.

δ) Γίνεται συνέχεια ενημέρωση καθώς και συστάσεις στους κατοίκους της περιοχής για απόλυτη τήρηση των μέτρων προστασίας.

ε) Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ένδειξη για διασπορά του ιού πέραν της συγκεκριμένης περιοχής.

Παρακαλούμε τους πολίτες να ενημερώνονται μόνο από έγκυρες και υπεύθυνες πηγές και να τηρούν καθολικά τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί.


Πηγή: efsyn.gr