Παράταση πήρε η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων - Κερδίζει έδαφος η 8η Ιανουαρίου - Ειδήσεις Pancreta
φωτο αρχείου
 
Εν τω μεταξύ, στο «τραπέζι» ετέθη και το σενάριο να βγει το «λουκέτο» μετά το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.
 

Σε «ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα διεξήχθη, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων, καθώς το «ok» για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία δεν είναι καθολικ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, στη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών, στην οποία παρέστη και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, υπήρξε διάσταση απόψεων. 

Μερίδα των επιστημόνων φαίνεται να προκρίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των σχολείων στις 8 ή 11 Ιανουαρίου, ενώ κάποιοι άλλοι από την επιτροπή εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί. 

Εν τω μεταξύ, στο «τραπέζι» ετέθη και το σενάριο να βγει το «λουκέτο» μετά το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ειδικοί έχουν χωριστεί σε τρείς ομάδες: Κάποιοι εξ αυτών υποστηρίζουν ότι τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν, κάποιοι άλλοι τίθενται υπέρ ενός σταδιακού ανοίγματος (να ανοίξουν τα δημοτικά και εν συνεχεία, μετά από 15 ημέρες, τα γυμνάσια και τα λύκεια), ενώ υπάρχει και μία τρίτη ομάδα που υποστηρίζει ότι όλα τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου. 

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, η πλειονότητα των μελών της Επιτροπής τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου 2021.

Οι ειδικοί θα επανεξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021, προκειμένου να προχωρήσουν στην τελική τους εισήγηση.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι τις 7 Ιανουαρίου του 2021, με την υπουργό Παιδείας να έχει καταστήσει σαφές ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν, εφ’όσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε, χθες, στο εν λόγω θέμα, τονίζοντας ότι το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Εντούτοις, το εάν θα ανοίξουν ταυτόχρονα τα σχολεία όλων των βαθμίδων ή σταδιακά, αναμένεται να αποφασιστεί.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Πηγή: huffingtonpost.gr