Δημοσίως εμβολιάστηκε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος - Ειδήσεις Pancreta

«Ιατρικό θαύμα» χαρακτήρισε την ταχύτητα ανάπτυξης του εμβολίου ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, που εμβολιάστηκε δημοσίως μαζί με τη σύζυγό του, τονίζοντας ότι η οικοδόμηση εμπιστοσύνης σε αυτό τους ώθησε να πάρουν τη συγκεκριμένη απόφαση.

«Ο αμερικανικός λαός μπορεί να είναι σίγουρος: έχουμε ένα και ίσως μέσα σε λίγες ώρες δύο ασφαλή εμβόλια», είπε ο Μάικ Πενς, αναφερόμενος στην αναμενόμενη έγκριση του σκευάσματος της Moderna από τον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) , που την Παρασκευή έδωσε το «πράσινο φως» στο εμβόλιο των Pfizer-BioNTech.

Η ίδιος και η Κάρεν Πενς πήραν την πρώτη δόση του σκευάσματος Pfizer/BioNTech στον Λευκό Οίκο με το γεγονός να αναμεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση, πέντε μέρες την έναρξη της μεγαλύτερης εκστρατείας εμβολιασμού στην ιστορία της χώρας.

Η πρόεδρος της Βουλής, Νάνσυ Πέλοσι, και ο επικεφαλής τους στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ, γνωστοποίησαν χθες ότι επίσης θα εμβολιαστούν τις επόμενες ημέρες.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πριν τον οργανισμό φαρμάκων ότι εγκρίθηκε το εμβόλιο της Moderna

Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ανακοινώσει κάτι τέτοιο ούτε έχει πραγματοποιήσει δημόσιες εμφανίσεις για να προωθήσει την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των Αμερικανών στην εκστρατεία ανοσοποίησης, όπως έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησής του

Η σιωπή του Ρεπουμπλικανού προέδρου, την οποία έσπασε μόνο για να κάνει δυο tweet αυτή την εβδομάδα, έρχεται μετά την προσπάθεια να ανατρέψει τις εντυπώσεις από την ήττα του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου αγνοώντας τα σχέδια όσων τον ήθελαν να είναι το δημόσιο πρόσωπο της εκστρατείας. Έτσι απέφυγε τις επισκέψεις σε εργαστήρια και εγκαταστάσεις παραγωγής εμβολίων ή τις ευχαριστίες στους εργαζόμενους και τους επιστήμονες.

Επέλεξε όμως σήμερα να γράψει στο προσφιλές του μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι το εμβόλιο της Moderna εγκρίθηκε και ότι θα αρχίσει άμεσα η διανομή του, αν και ο αρμόδιος Οργανισμός δεν έχει ακόμα κάνει επίσημη ανακοίνωση.

Επιτροπή ειδικών που συμβουλεύει τον FDA συνεδρίασε χθες για το θέμα και η επίσημη απόφασή του αναμένεται ακόμα και σήμερα. Χθες, επιτροπή ειδικών που συμβουλεύει τον Οργανισμό γνωμοδότησε υπέρ της έγκρισής του με ψήφους 20 προς 0, και μία αποχή.

«Το εμβόλιο της Moderna εγκρίθηκε θριαμβευτικά. Η διανομή θα ξεκινήσει άμεσα», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. Τόσο ο FDA και όσο και η Moderna δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα του Reuters για κάποιο σχόλιο.


Πηγή: efsyn.gr