Δερμιτζάκης: «Lockdown έως τις 7 Δεκεμβρίου» [Βίντεο] - Ειδήσεις Pancreta

Ο καθηγητής γενετικής, Μανώλης Δερμιτζάκης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως πρέπει να γίνει παράταση μιας εβδομάδας στο lockdown (έως τις 7 Δεκεμβρίου) ώστε να σταθεροποιηθεί η μείωση των κρουσμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δερμιτζάκης ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό «να βγούμε συντονισμένα και συντεταγμένα» από το lockdown, δηλώνοντας παράλληλα πως ενδέχεται να «δούμε μια επιταχυνόμενη μείωση στα κρούσματα όσο περνάει ο καιρός», ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «θα πάρει χρόνο να μειωθούν πραγματικά οι αριθμοί των νεκρών και των διασωληνωμένων, γιατί αρκετοί από αυτούς έρχονται από 5-6 εβδομάδες πριν, σε αντίθεση με τα κρούσματα που αφορούν περίπου τα όσα συνέβησαν 2 εβδομάδες πριν».

«Το σύστημα υγείας όσο μειώνονται τα κρούσματα, σε ορίζοντα περίπου 2 με 3 εβδομάδες αργότερα, θα μας δίνει χαμηλότερους αριθμούς. Αν το σύστημα υγείας μπορεί να αντέξει το σημερινό, έστω και με τρομερή πίεση, μπορεί να αντέξει και με μικρότερη πίεση» ανέφερε ο Μανώλης Δερμιτζάκης, τονίζοντας παράλληλα ότι «όπως είχαμε σοκ εγκλεισμού χρειαζόμαστε κι ένα σοκ έξω απ’ αυτό» , υποστηρίζοντας πως πρέπει , όταν το επιτρέψουν τα κρούσματα, να ανοίξουν τα μαγαζιά.

Τέλος, ο καθηγητής στην ιατρική σχολή της Γενεύης δήλωσε σχετικά με το εμβόλιο πως θα παρατηρηθεί «πολύ μεγάλη αλλαγή στο σύστημα υγείας αφότου αρχίσει ο πληθυσμός να εμβολιάζεται με βάση το εμβολιαστικό πλάνο», λέγοντας μάλιστα πως «τον Ιούνιο, ίσως και τον Μάιο, τα πράγματα θα είναι σχεδόν κανονικά», αναφέροντας παράλληλα για το τρίτο κύμα της πανδημίας πως «δεν είναι κάτι εξωγενές, είναι αποτέλεσμα συμπεριφορών. Ελπίζω ο επόμενος συντονισμός στην Ευρώπη να γίνει με πιο σοβαρά κριτήρια και να είναι με πιο αυστηρά μέτρα απ’ ό,τι ο προηγούμενος».


Πηγή: tvxs.gr