Παράταση του λοκντάουν προαναγγέλλει ο Σ. Πέτσας - Ειδήσεις Pancreta

φωτο αρχείου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε μη ρεαλιστικό στόχο το άνοιγμα της οικονομίας από την 1η Δεκεμβρίου, προσθέτοντας ότι ποτέ η κυβέρνηση δεν μίλησε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, παραδεχόμενος έτσι ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση προχωρά χωρίς σχέδιο.

«Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι δεν είναι ρεαλιστικός στόχος να αρχίσουμε να χαλαρώνουμε ή να επανέλθει ένα κομμάτι της οικονομίας σε μια κανονικότητα από την 1η Δεκεμβρίου. Ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά λέγαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μιας μορφής κανονικότητα μέσα στο Δεκέμβριο» τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Πρόσθεσε ότι ο λόγος είναι η χαλάρωση κατά την πρώτη εβδομάδα του lockdown, η οποία, όπως είπε, κύλησε μάλλον χαλαρά. «Ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, όπου έχουμε διαπιστώσει ότι τα κρούσματα  επιμένουν σε τόσο υψηλά επίπεδα, παρά το γεγονός ότι πάρα πολλές περιοχές ήταν στο «κόκκινο», εδώ και αρκετές εβδομάδες, πριν την εφαρμογή του καθολικού lockdown. Που σημαίνει ότι, δυστυχώς, υπήρξε μια χαλάρωση, η οποία τροφοδότησε για ένα ικανό χρονικό διάστημα τα κρούσματα και δεν είδαμε τόσο γρήγορα την επιπέδωση της καμπύλης, όπως περίμεναν οι ειδικοί μας».

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα αρθούν οι περιορισμοί, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «ξεκινάμε από το πεδίο το οποίο έχει χαμηλότερο επιδημιολογικό φορτίο, όπως είναι τα σχολεία. Μετά το λιανεμπόριο και μετά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως είναι η εστίαση». Επισήμανε, όμως, ότι «χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, γιατί επικεντρωνόμαστε στη μάχη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι θα εξεταστεί την επόμενη εβδομάδα ποιος πρέπει να είναι ο σχεδιασμός για τη σταδιακή άρση των περιορισμών. «Αλλά σε αυτή τη φάση πρέπει όλοι να δώσουμε τη μάχη να περιορίσουμε τον κορονοϊό» κατέληξε.


Πηγή: efsyn.gr