Ο ΠΟΥ ξεκαθαρίζει πως το εμβόλιο θα καθυστερήσει για μήνες και δεν θα αποτελέσει «μαγική λύση» - Ειδήσεις Pancreta
Ο εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Μάικλ Ράιαν, ξεκαθάρισε πως οι χώρες θα πρέπει να περάσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού χωρίς τη συμβολή του εμβολίου, το οποίο αναμένεται να καθυστερήσει για μήνες. «Πρέπει να καταλάβουμε πως πρέπει να ανεβούμε αυτή την ανηφόρα χωρίς εμβόλια», ανέφερε χαρακτηριστικά και επισήμανε πως το εμβόλιο δεν θα αποτελέσει «μαγική λύση». Ο διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, δήλωσε με τη σειρά του ότι αναμένεται να περάσουν έξι ακόμα δύσκολοι μήνες πριν δούμε το φως στην άκρη του τούνελ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του France24, o M. Ράιαν του ΠΟΥ δήλωσε την Τετάρτη πως το εμβόλιο για την πανδημία δεν θα είναι άμεσα διαθέσιμο και για τον λόγο αυτό θα πρέπει οι χώρες να περάσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας χωρίς να υπολογίζουν σε εμβόλια, τα οποία έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να αποτελέσουν μαγική λύση.

«Εκτιμώ ότι θα περάσουν τουλάχιστον τέσσερις με έξι μήνες πριν να έχουμε αξιοσημείωτα νέα για το εμβόλιο. Πολλές χώρες περνούν αυτό το καινούργιο κύμα και θα πρέπει να το περάσουν χωρίς εμβόλια. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να συνειδητοποιήσουμε πως πρέπει να ανέβουμε αυτή την ανηφόρα χωρίς τη βοήθεια εμβολίων.

Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν πως το εμβόλιο θα αποτελέσει από μόνο του τη λύση και θα είναι η μαγική λύση που όλοι επιζητούμε. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Αν επαναπαυτούμε στα εμβόλια και αγνοήσουμε τα υπόλοιπα μέτρα, δεν πρόκειται να καταφέρουμε να “αφανίσουμε” τον ιό».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε την Πέμπτη και ο διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε. Σύμφωνα με το Reuters, o Κλούγκε δήλωσε ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ αλλά οι επόμενοι έξι μήνες θα είναι δύσκολοι για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

«Η Ευρώπη είναι για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο της πανδημίας, όπως και οι ΗΠΑ. Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ αλλά οι επόμενοι έξι μήνες θα είναι δύσκολοι. Τα lockdowns δεν είναι αναπόφευκτα και επιμένω πως θα πρέπει να αποτελούν την τελευταία επιλογή. Η χρήση της μάσκας δεν αποτελεί πανάκεια και χρειάζεται να συνδυάζεται μαζί με άλλα μέτρα. Ωστόσο, αν η σωστή χρήση της μάσκας γίνεται σε ποσοστό της τάξης του 95%, τα lockdowns δεν είναι απαραίτητα».


Πηγή: thepressproject.gr