Κορονοϊός: Κλειστά τα δημοτικά σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα - Ειδήσεις Pancreta
φωτο αρχείου
 
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοινώνει σήμερα στις 18:00 την απόφαση για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων

Κορονοϊός: Μαζί με τα δημοτικά, κλείνουν και τα νηπιαγωγεία

Την απόφαση για την αναστολή λειτουργίας όλων των δημοτικών στη χώρα ανακοινώνει σήμερα στις 18:00 η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η απόφαση ελήφθη εξαιτίας της εκρηκτικής κατάστασης που διαμορφώνεται εξαιτίας του δεύτερου κύματος της πανδημίας που σαρώνει τη χώρα μας.

Μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου κλείνουν και τα δημοτικά όλης της χώρας, με στόχο τη μείωση της κινητικότητας των γονέων. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει με τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία. 

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας σήμερα στις 18:00, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Πέραν της υπουργού Παιδείας, στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.


Πηγή: alfavita.gr