Κρήτη: Νέα κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και φοιτητές - Ειδήσεις Pancreta
Δύο μαθητές σε σχολεία του Ηρακλείου βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό τις τελευταίες ώρες. Θετική στον ιό δασκάλα δημοτικού σχολείου. Τρεις φοιτήτριες βρέθηκαν επίσης θετικές.

Στο Ηράκλειο τα νέα κρούσματα εντοπίζονται στο 6ο Γυμνάσιο, όπου θετικός βρέθηκε μαθητής της Α' τάξης, αλλά και στο 8ο ΓΕΛ όπου επιβεβαιώθηκε και δεύτερος θετικός μαθητής (στο εν λόγω σχολείο είχε βρεθεί ήδη ένας μαθητής θετικός).

Και τα δύο τμήματα των σχολείων όπου βρέθηκαν θετικοί οι μαθητές, αναστέλλουν προσωρινά τη λειτουργία τους.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ένα ακόμη τμήμα δημοτικού σχολείου στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, αναστέλλει τη λειτουργία του, λόγω κρούσματος κορονοϊού. Συγκεκριμένα έκλεισε το τμήμα  Ε2 του 12ου δημοτικού σχολείου στον Πόρο του Ηρακλείου, καθώς δασκάλα παρουσίασε συμπτώματα, και αφού πραγματοποίησε το τεστ βρέθηκε θετική. Το τμήμα έκλεισε ενώ σε προληπτική καραντίνα μπήκαν οι μαθητές του τμήματος και μία ακόμη εκπαιδευτικός.

Στο μεταξύ, τρεις σπουδάστριες βρέθηκαν θετικές στον covid-19, ύστερα από τεστ στα οποία υποβλήθηκαν. Πρόκειται για δύο κοπέλες οι οποίες φοιτούν στο Ρέθυμνο, ενώ η τρίτη περίπτωση αφορά σπουδάστρια τμήματος του παιδικού σταθμού στο ΠΑΓΝΗ. Όλα τα τμήματα του Βρεφονηπιακού Σταθμού θα παραμείνουν κλειστά (πρωινά και απογευματινά) την Πέμπτη και την Παρασκευή, για να γίνει απολύμανση των χώρων ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, πραγματοποίησε τεστ σε όλους τους εργαζόμενους του παιδικού αλλά και του παραρτήματος του νηπιαγωγείου που βρίσκεται στο ίδιο κτίριο.


Πηγή: efsyn.gr