Κρήτη: Πέντε μαθητές θετικοί στον κορονοϊό - Κρούσματα σε ΙΤΕ και ΜΑΙΧ - Ειδήσεις Pancreta
Πέντε θετικά κρούσματα στον covid-19 επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες ώρες σε λύκεια της Κρήτης. Θετικά κρούσματα και στο Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας αλλά και στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

Δύο από τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε λύκεια του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, θετικό κρούσμα εντοπίστηκε σε μαθητή της Α' Λυκείου στο 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου. Σύμφωνα και με το υγειονομικό πρωτόκολλο που τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή, ο μαθητής παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του, ενώ το τμήμα που φοιτά έχει προχωρήσει σε αναστολή της λειτουργίας του από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 13 Νοεμβρίου και έχει γίνει ήδη απολύμανση στο συγκεκριμένο τμήμα.

Θετικός στον ιό βρέθηκε ακόμη ένας μαθητής, επίσης της Α' Λυκείου, στο 8ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου. Το συγκεκριμένο τμήμα απολυμάνθηκε στη διάρκεια της ημέρας, ενώ το σχολείο παρέμεινε κλειστό.

Χανιά

Τρεις μαθήτριες είναι μεταξύ των νέων κρουσμάτων κορονοϊού που εξακριβώθηκαν στα Χανιά. Πρόκειται για κορίτσια ηλικίας από 16 έως 18 ετών και φοιτούν σε λύκεια των Χανίων.

Και οι τρεις συγκαταλέγονται στα ασυμπτωματικά κρούσματα και παραμένουν σε κατ'οίκον περιορισμό ενώ αποτελούν επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Κρούσματα σε ΙΤΕ και ΜΑΙΧ

Νέο κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Πρόκειται για φοιτητή ο οποίος βρισκόταν στην ίδια εργαστηριακή ομάδα με το προηγούμενο κρούσμα κορωνοϊού, το οποίο εντοπίστηκε στο Ίδρυμα πριν από μερικές ημέρες.

Ο φοιτητής εμφανίζει ελαφρά συμπτώματα και θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε και στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων καθώς ένας υπάλληλος του λογιστηρίου βρέθηκε θετικός. Ο υπάλληλος βρίσκεται σε κατ'οίκον περιορισμό, ενώ και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο λογιστήριο έχουν τεθεί σε προληπτική καραντίνα δύο εβδομάδων.


Πηγή: efsyn.gr