Μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και καλλιέργειες στα Μάλια - Ειδήσεις Pancreta
Καταστροφές σε θερμοκήπια των Μαλίων.
Μάριος Διονέλλης / ΕΦΣΥΝ
 
Μεγάλες καταστροφές στις ελαιοκαλλιέργειες στο βόρειο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση που καταγράφηκε τα ξημερώματα. Καταστροφές και σε θερμοκήπια.

Ολική είναι η καταστροφή σε θερμοκήπια με μπανάνες στην περιοχή των Μαλίων Χερσονήσου από το χαλάζι. Καλλιέργειες μπανάνας αλλά και θερμοκήπια με τον εξοπλισμό τους καταστράφηκαν, σε πολλές περιπτώσεις ολοσχερώς.

 
 
 
Καταστροφές σε θερμοκήπια των Μαλίων
Μάριος Διονέλλης / ΕΦΣΥΝ

Βίντεο από τις καταστροφές στα θερμοκήπια

Εκτεταμένες καταστροφές σημειώθηκαν επίσης σε υποδομές αλλά και σε επιχειρήσεις.

 
 

Μάριος Διονέλλης / ΕΦΣΥΝ

Βίντεο από την παραλία "Ποταμός" στα Μάλια

Καταστροφές και σε ελαιόδεντρα

Μέχρι και τα όρια του Δήμου Χερσονήσου, οι καλλιέργειες χτυπήθηκαν από το χαλάζι και εκτός από τον καρπό που έπεσε, ένα μεγάλο μέρος του καρπού που βρίσκεται ακόμη πάνω στα δέντρα δέχθηκε τέτοια πίεση που, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΑΣ Ηρακλείου Μύρο Χιλεντζάκη, τις επόμενες ήμερες θα σαπίσει.

«Είναι νωρίς να μιλήσουμε για την έκταση των καταστροφών, όμως είναι πολύ μεγάλη. Ο καρπός χάθηκε σε μεγάλο ποσοστό και επειδή τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι σε εξέλιξη, περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Όμως η καταστροφή είναι μεγάλη στις ελαιοκαλλιέργειες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χιλεντζάκης.


Πηγή: efsyn.gr