Δίκη Χρυσής Αυγής: Κρίνονται οι αναστολές εκτέλεσης των ποινών των καταδικασθέντων - Ειδήσεις Pancreta
Το δικαστήριο αποφασίζει ποιοι τελικά θα πάνε φυλακή και ποιοι όχι. Κορυφώνεται η αγωνία και τους συγγενείς των νεκρών και των θυμάτων επιθέσεων.
 

Ύστατη προσπάθεια σήμερα των συνηγόρων υπεράσπισης των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής να μείνουν εκτός φυλακής πείθοντας το δικαστήριο, μετά και την επιβολή των ποινών, να αναγνωρίσει ανασταλτικό χαρακτήρα στις εφέσεις τους. 

Η απόφαση για τις αναστολές των ποινών εκτιμάται πως θα εκδοθεί είτε αργά το βράδυ σήμερα είτε την Παρασκευή.

Στην διάρκεια αυτής της προσπάθειας οι συνήγοροι υπεράσπισης μπορούν να καλέσουν μάρτυρες προς εξέταση και η υπεράσπισή τους να επιχειρηματολογήσει νομικά επισημαίνοντας πως δε είναι ύποπτοι φυγής, επικαλούμενοι τη ζημία στον οικογενειακό βίο που θα επιφέρει η κράτηση κλπ. Ήδη το απόγεμα της Τετάρτης κατέθεσε η πρώτη μάρτυρας προς στήριξη κατηγορουμένου που διεκδικεί να μην οδηγηθεί σε κατάστημα κράτησης και θα συνεχιστεί η εξέταση σήμερα από τις 10 το πρωί.

Από την άλλη πλευρά, τα θύματα, οι συγγενείς θυμάτων και η πολιτική αγωγή αναμένουν την απόφαση του δικαστηρίου που θα τους δικαιώσει και σίγουρα όλοι περιμένουν να δουν τους καταδικασθέντες να παίρνουν το δρόμο για τη φυλακή.


Πηγή: huffingtonpost.gr