Ισόβια για τη στυγερή δολοφονία του Κώστα Κατσουλάκη - Ειδήσεις Pancreta

Το μίνι μάρκετ του άτυχου Κώστα Κατσουλάκη, έξω από το οποίο τον δολοφόνησε ο 60χρονος συγχωριανός του

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου στον 61χρονο άνδρας, ο οποίος εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 43χρονο Κ. Κατσουλάκη έξω από το κατάστημά του στο Βαμβακόπουλο Χανίων, τον Μάιο του 2019.

Η δολοφονία σημειώθηκε την Κυριακή της 16ης Μαΐου του 2019, όταν ο 43χρονος, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ορθούνι του Δήμου Πλατανιά, ήταν εντός του καταστήματός του. Ο δράστης εισήλθε στο εσωτερικό της επιχείρησης και όταν ο 43χρονος τον αντιλήφθηκε, προσπάθησε να διαφύγει για να γλιτώσει. Ωστόσο, ο δράστης τον πρόλαβε στην είσοδο του μίνι-μάρκετ και τον πυροβόλησε πισώπλατα από πολύ κοντινή απόσταση, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Μάλιστα ο δράστης ειδοποίησε ο ίδιος την αστυνομία και παραδόθηκε ενώ όπως είπε στους αστυνομικούς, τον σκότωσε λόγω κτηματικών διαφορών. Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια δεν επρόκειτο για προσωπικές διαφορές του δράστη με το θύμα αλλά αλλά για την άρνηση του κοινοτάρχη να επιτρέψει την καταπάτηση δημόσιας περιουσίας. 

Για το περιστατικό είχε εκδώσει ανακοίνωση η οικογένεια του θύματος, στην οποία τονίζει ότι δεν υπήρχαν κτηματικές διαφορές μεταξύ τους και κάνει λόγο για έναν κατά συρροή εγκληματία.

Ο δράστης κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Πλατανιά, το θύμα, από τη θέση του προέδρου της Τοπικής του Κοινότητας Ορθουνίου, «υπερασπίσθηκε τη Δημόσια περιουσία και το Δημόσιο και κοινό συμφέρον» καθώς ο δράστης φέρεται να καταπατούσε δημοτικές εκτάσεις, χαρακτηρίζοντας τον δράστη ως «καταδικασμένο καταπατητή της δημόσιας περιουσίας».

Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως σκότωσε τον Κατσουλάκη επειδή «θόλωσε το μυαλό του» ενώ παραδέχτηκε πως του είχε αφαιρεθεί η άδεια οπλοφορίας που κατείχε, λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.  Εκτός από την ποινή των ισοβίων στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή 3 χρόνων για τα πλημμελήματα σχετικά με την κατοχή και χρήση όπλου αλλά και πρόστιμο 1500 ευρώ, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. 

Από την πλευρά της υπεράσπισης προβλήθηκε το επιχείρημα των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δράστης, ισχυρισμό όμως που κατέρριψε η πλευρά της πολιτικής αγωγής τονίζοντας πως ο δράστης δεν βρισκόταν υπό ψυχιατρική παρακολούθηση και δεν λάμβανε κάποια σχετική φαρμακευτική αγωγή.  

Από την πλευρά πάντως του δράστη δεν παραβρέθηκε κανείς στο δικαστήριο,ούτε καν μέλη της οικογένειάς του, γεγονός που σχολιάστηκε από την πολιτική αγωγή ως ένδειξη ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει αποβληθεί ολοκληρωτικά από την τοπική κοινωνία.


Πηγή: efsyn.gr