Τραγωδία στην Εύβοια, μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων - Ειδήσεις Pancreta
Πέντε νεκροί και δύο αγνοούμενοι ο μέχρι στιγμής απολογισμός ● Ανυπολόγιστες καταστροφές σε Πολιτικά, Ψαχνά, Μπούρτζι ● Η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει για την σφοδρή κακοκαιρία από την Πέμπτη ● Ο Χαρδαλιάς υποστηρίζει ότι το κράτος δεν αιφνιδιάστηκε.

Βιβλικών διαστάσεων είναι η καταστροφή στις περιοχές Πολιτικά, Ψαχνά και Μπούρτζι από την φονική καταιγίδα που έπληξε την Εύβοια τη νύχτα.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τη νεροποντή είναι πέντε νεκροί και δύο αγνοούμενοι, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μετέβη εσπευσμένα στο νησί.

Η Εύβοια ζει εφιαλτικές στιγμές από χθες το βράδυ με ανυπολόγιστες καταστροφές, χιλιάδες σπίτια πλημμυρισμένα και περιοχές αποκλεισμένες από τους χείμαρρους και τη λάσπη.

Το χρονικό της καταστροφής

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου με τη σφοδρή νεροποντή να πλήττει όλο σχεδόν τον νησί, να υπερχειλίζει ποτάμια και να μετατρέπει τους δρόμους σε χειμάρρους με λάσπη, πέτρες, κορμούς δέντρων και φερτά υλικά.

Τα Πολιτικά, τα Ψαχνά και το Μπούρτζι βρίσκονται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας με τα Πολιτικά να έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές. Υπολογίζεται ότι πλημμύρισαν περισσότερα από 2.000 σπίτια.

 

Φωτογραφία Eurokinissi

Τα δύο πρώτα θύματα που εντοπίστηκαν ήταν δύο ηλικιωμένοι, ένας άνδρας 85 ετών και μία γυναίκα 86 ετών, που βρέθηκαν νεκροί στα σπίτια τους. Λίγο αργότερα η τραγωδία μεγάλωσε, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του και ένα βρέφος μόλις οκτώ μηνών.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς, καθώς σε ορισμένα σημεία το νερό έφτασε έως και τα δύο μέτρα. 

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η καταστροφή οφείλεται στην υπερχείλιση των χειμάρρων Μασσαπίθου στα Ψαχνά, του ρέματος των Πολιτικών και του Λήλαντα στο Λευκαντί που μετέτρεψαν την περιοχή σε λίμνη βυθίζοντας τα πάντα στο νερό.

Διαβάστε τη συνέχεια στην: efsyn.gr


Πηγή: efsyn.gr