Ηράκλειο: Αποχώρησαν από τη σύσκεψη με τον Θεοχάρη οι τουριστικοί φορείς - Ειδήσεις Pancreta
Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στο Ηράκλειο
Μάριος Διονέλλης - ΕΦΣΥΝ
 
Με διαμαρτυρίες υποδέχθηκαν τον υπουργό Τουρισμού Χ. Θεοχάρη στο Ηράκλειο, με αφορμή σύσκεψη του υπουργού με τουριστικούς και Αυτοδιοικητικούς φορείς. Αποχώρησαν από τη σύσκεψη οι φορείς των εργαζομένων, καταγγέλλοντας την στάση του απέναντι στους εργαζομένους.

Η στάση του υπουργού στάθηκε ικανή ώστε οι φορείς που θα συμμετείχαν στην σύσκεψη να αποχωρήσουν εις ένδειξη διαμαρτυρίας. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς ανακοίνωσε την αποχώρησή του λέγοντας ότι ο κ. Θεοχάρης «δεν σεβάστηκε τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τους αγνόησε».

Ο κ. Θεοχάρης φέρεται ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αγνοούσε τους φορείς μιλώντας συνέχεια στο κινητό του τηλέφωνο ενώ σε κάποια στιγμή φέρεται να απομακρύνθηκε από τον χώρο της σύσκεψης προκειμένου να παραχωρήσει συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό των Αθηνών.

Αιτία αυτής της στάσης του υπουργού φαίνεται ότι ήταν το γεγονός ότι την ίδια στιγμή ένα αεροπλάνο από την Σουηδία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρόδου, την ώρα που ακόμη δεν γίνονται δεκτές πτήσεις από την Σουηδία. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, επρόκειτο για μία ειδική πτήση με ειδική άδεια, καθώς μεταφέρει δημοσιογράφους και παράγοντες του τουρισμού. Ωστόσο απ'ότι αποδείχθηκε οι περισσότεροι ήταν τουρίστες ενώ σύμφωνα με τον υπουργό, «δεν απαγορεύεται σε κανέναν Σουηδό να έρθει στην Ελλάδα.

Πάντως πριν την έναρξη της σύσκεψης στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία συμμετείχαν ξενοδοχοϋπάλληλοι, ξεναγοί, εργαζόμενοι στον επισιτισμό αλλά και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ζητώντας από τον υπουργό την στήριξή τους, ενώ καταδικάζουν την στάση του υπουργού να τους αποφύγει κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, το απόγευμα της Τετάρτης.


Πηγή: efsyn.gr