Πώς θα λειτουργήσουν δημοτικά, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί - Ειδήσεις Pancreta
Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε ότι οι ενημερώσεις θα σταματήσουν ενώ παρέθεσε τους κανόνες λειτουργίας τους οποίου θα ακολουθήσουν οι σχολικές μονάδες που αναμένεται να ανοίξουν από τη Δευτέρα.

Φορτισμένο ήταν το κλίμα της τελευταίας τηλεοπτικής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, τόσο με τον Σωτήρη Τσιόδρα όσο και με τον Νίκο Χαρδαλιά να απευθύνονται σε συγκινησιακό κλίμα στους πολίτες. Ιδιαίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο άνοιγμα των σχολικών μονάδων.

Πιο συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε οδηγίες αναφορικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, καθώς και των βρεφονηπιακών σταθμών, που θα γίνει την επόμενη Δευτέρα.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους κανόνες που έχουν ανακοινωθεί από την υπουργό Παιδείας σύμφωνα με την οποία περιλαμβάνονται κανόνες όπως:

  • Έως 15 μαθητές τη φορά και τα θρανία τοποθετημένα με τον ίδιο προσανατολισμό ανά τάξη,
  • Αν κάθε τάξη αριθμεί περισσότερα από 15 παιδιά το τμήμα θα διαιρείται και θα πραγματοποιούνται εναλλάξ τα μαθήματα
  • Δευτέρα -Τετάρτη- Παρασκευή η μια ομάδα μαθητών και Τρίτη -Πέμπτη η επόμενη ομάδα μαθητών και αντιστρόφως.
  • Στις σχολικές αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά
  • Καθαρισμός των σχολικών αιθουσών θα γίνεται δύο φορές την ημέρα
  • Στο διάλειμμα πρέπει να υπάρχει φυσικός αερισμός των αιθουσών
  • Χρήση μάσκας προαιρετικά στα σχολεία και τα σχολικά λεωφορεία
  • Σημαντικό μέρος της πρώτης μέρας στο σχολείο θα αφιερωθεί στην εξήγηση μέτρων
  • Δυνατότητα απουσίας μαθητή με βεβαίωση.

Επιπλέον, από την 1η Ιουνίου ανοίγουν και βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί, ενώ οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν όλοι ανοιχτοί ως τις 31 Ιουλίου.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι, «ένα είναι το σίγουρο. Δεν ξεμπλέξαμε από την πανδημία. Ο ιός δεν σηκώνει παιχνίδια», ενώ παράλληλα επέστησε την προσοχή για το επόμενο διάστημα.

Ακόμα επιχειρώντας έναν απολογισμό των ενημερώσεων ο υφυπουργός υποστήριξε ότι η ενημέρωση πραγματοποιούνταν «δίχως ωραιοποιήσεις» και με «πραγματικά στοιχεία». Είπε επίσης ότι στην κατεύθυνση αυτή, «ουδείς έχει το αλάθητο», ενώ συμπλήρωσε ότι «ήμασταν πάντα ειλικρινείς. Δεν κρύψαμε ποτέ την πραγματικότητα».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr