Με απόφαση Μαξίμου το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης - Ειδήσεις Pancreta

Μία εβδομάδα νωρίτερα από το προγραμματισμένο (1η Ιουνίου) θα επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα και οι χώροι εστίασης έπειτα από σχετική απόφαση της κυβέρνησης. Η Υγειονομική Επιτροπή του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει από το πρωί για να συντάξει τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν αυτοί οι χώροι.

Νωρίτερα σήμερα η κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι έχει υποβληθεί αίτημα προς την Υγειονομική Επιτροπή να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης στις 25 Μαΐου.

Επίσης, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «σχεδιάζεται η επαναλειτουργία της εστίασης, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία, και καθώς μέχρι τώρα τα αποτελέσματα από τη σταδιακή άρση των μέτρων είναι ενθαρρυντικά, η ελπίδα είναι ότι θα επιτρέψουν να προχωρήσει περαιτέρω το άνοιγμα της οικονομίας».

Όπως έγινε γνωστό, σήμερα συνεδριάζει η Υγειονομική Επιτροπή με αυτό το θέμα, την σύνταξη των υγειονομικών πρωτοκόλλων (θέσεις τραπεζιών, αποστάσεις κ.λπ. μέτρα προστασίας), και για τον λόγο αυτό επισκέφθηκε το υπουργείο Υγείας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκος Παπαθανάσης.

Άλλωστε, όπως ανακοινώθηκε οι ειδικότεροι κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων θα ανακοινωθούν από τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση αύριο, Κυριακή 17 Μαΐου, στις 18.00 από την ΕΡΤ κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr