Δεκάδες μετασεισμοί στην Κρήτη μετά το «χτύπημα» του Εγκέλαδου - Ειδήσεις Pancreta

φωτο αρχείου

Στον «χορό» των Ρίχτερ η Ιεράπετρα, αφού μετά τον χθεσινό σεισμό των 6 Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της περιοχής ακολούθησαν περισσότερες από τριάντα μικρές και μεσαίες δονήσεις που, κατά τη διάρκεια της νύχτας, έφτασαν τα 4,3 Ρίχτερ, ακολούθησαν

Ο μεγαλύτερος μετασεισμός καταγράφηκε το Σάββατο, λίγα λεπτά μετά τις 16.30 το απόγευμα και ήταν εντάσεως 5 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσης Καλαντζάκης, δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο πως οι κάτοικοι είναι ψύχραιμοι, καθώς έχουν συνηθίσει να ζουν με τις σεισμικές δονήσεις, ενώ καθοριστικής σημασίας για την ύπαρξη ηρεμίας, ήταν το γεγονός ότι παρά την ένταση της δόνησης και κάποιων μετασεισμών, αυτοί δεν έγιναν ιδιαίτερα αντιληπτοί.

«Δεν υπάρχει καμία ανησυχία από την πλευρά των κατοίκων, καθώς ο σεισμός δεν έγινε έντονα αντιληπτός στην περιοχή μας, λόγω της απόστασης από το επίκεντρο του σεισμού που ήταν αρκετά μακριά. Στην περιοχή μας δεν έχει καταγραφεί καμία ζημιά, ωστόσο οι υπηρεσίες είναι όλες σε επικοινωνία και συνεργάζονται προκειμένου, από την πλευρά μας, να είμαστε έτοιμοι εάν χρειαστεί. Δεν υπάρχει επιφυλακή, αλλά είμαστε σε εγρήγορση» ανέφερε ο κ. Καλαντζάκης.

Τέλος, σχετικά με τα φαινόμενα μικρής αυξομείωσης της στάθμης του νερού στο αλιευτικό καταφύγιο της Άρβης και τη νήσο Χρυσή, είpε πως έχουν αποκατασταθεί.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr