Ξεκινούν στις 15 Ιουνίου οι Πανελλαδικές - Ειδήσεις Pancreta
φωτο αρχείου
 
Το σχέδιο της κυβέρνησης για την επανέναρξη των σχολείων παρουσίασε η υπουργός Παιδείας ♦ Δεν θα διεξαχθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. 

Το χρονοδιάγραμμα και τα μέτρα για την εκπαίδευση παρουσίασε σήμερα (Τετάρτη) η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Όπως είπε, το κυβερνητικό σχέδιο δράσης στηρίζεται και στην ομόφωνη απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού.

«Έχουμε ως κυβέρνηση επιλέξει ένα σχέδιο συντηρητικό, πιο μετριοπαθές σε σχέση με κάποιες προτάσεις ειδικών, και ξεκινάμε μία διαδικασία δυναμική: κάθε βήμα θα αξιολογείται, και θα επανεξετάζεται αν χρειαστεί στο πλαίσιο νέων δεδομένων», τόνισε η υπουργός και συμπλήρωσε: «Στη βάση όσων εξήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός, προχωρούμε τώρα στο επόμενο βήμα, την αποκλιμάκωση των μέτρων και τη σταδιακή επαναλειτουργία δομών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», υπογράμμισε.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η υπουργός:

► Στις 15 Ιουνίου στα Γενικά Λύκεια και στις 16 στα ΕΠΑΛ, θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις. 

► Τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου θα αρχίσουν ξανά στις 11 Μαΐου. Μια εβδομάδα μετά, θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου αλλά και το Γυμνάσιο. Η νέα σχολική χρονιά θα παραταθεί.

► Σε Γυμνάσια και Λύκεια θα γίνει διαίρεση των τμημάτων σε δύο υπο-τμήματα και θα υπάρχει εκ περιτροπής διδασκαλία στα δύο υπο-τμήματα. 

► Δεν θα διεξαχθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. 

► Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση εξετάζεται το άνοιγμα των σχολείων την 1η Ιουνίου. Σε αυτήν την περίπτωση, θα υπάρξει παράταση έτους έως τις 30 Ιουνίου.

► Θα απαγορευτεί η λειτουργία των κυλικείων. 

Νωρίτερα, ο ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, είχε υποστηρίξει πως τα παιδιά μολύνονται πολύ λιγότερο από τους ενήλικες και εμφανίζουν πολύ ήπια συμπτώματα στη συντριπτική τους πλειονότητα. Επιπλέον, είχε χαρακτηρίσει ως «πολύ σημαντική» την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία: αιτιολογώντας έτσι τη σχετική απόφαση της επιτροπής και... ανοίγοντας τον δρόμο στην υπουργό Παιδείας.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr