Χρονικό περιορισμό και όριο στον αριθμό μετακινήσεων των πολιτών ετοιμάζει η κυβέρνηση - Ειδήσεις Pancreta
φωτο αρχείου
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε ότι μέσα στα επόμενα 24ωρα η κυβέρνηση θα αποφασίσει για τον χρονικό περιορισμό και τον αριθμό μετακινήσεων των πολιτών στο πλαίσιο αυστηροποιήσης των μέτρων για την καραντίνα. Ισχυρίστηκε πως τα μέτρα αυτά έχουν ως στόχο να σταματήσουν «κατάχρηση από τους λίγους». Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθούν έως και τον Ιούλιο κάποια από τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα φέρει αυστηροποίηση των μέτρων για την μετακίνηση των πολιτών, που θα αφορά και τη χρονική διάρκεια των μετακινήσεων, αλλά και τον αριθμό που θα μπορούν οι πολίτες να βγαίνουν έξω από το σπίτι τους. Υποστήριξε ότι έχουν σημειωθεί παραβάσεις «από τους λίγους» και εκεί στοχεύει η κυβέρνηση.

«Η αυστηροποίηση των μέτρων που έρχεται αφορά τους ασυνεπείς, όχι τους συνεπείς. Τους συνεπείς δεν θα τους θίξει σε τίποτα. Ο περιορισμός θα έχει να κάνει με δύο πράγματα: Πρώτον, με τον αριθμό των επιτρεπόμενων μετακινήσεων. Αυτό είναι κάτι που εξετάζουμε και θα αποφασιστεί τα επόμενα 24ωρα. Και δεύτερον, με το ενδεχόμενο ενός χρονικού περιορισμού στις εξόδους, δηλαδή να μη λέει κανείς ότι πάει για σωματική άσκηση και να είναι όλη την ημέρα έξω από το σπίτι. Γιατί πρέπει να μείνουμε στο σπίτι.

Υπάρχουν, όμως, λίγοι, οι οποίοι μπορεί να δημιουργήσουν δυσανάλογα μεγάλο πρόβλημα, κάνοντας κατάχρηση των δυνατοτήτων για μετακινήσεις. Δεν πήγαιναν πριν από τα μέτρα κάθε μέρα στο σούπερ μάρκετ, αλλά μία φορά την εβδομάδα, ίσως και πιο αραιά. Τώρα γιατί πηγαίνουν τρεις φορές την ημέρα; Ενώ, επίσης, οι Έλληνες δεν διακρινόμασταν τόσο πολύ στη σωματική άσκηση, βλέπουμε τώρα ότι κάποιοι χρησιμοποιούν τον ισχυρισμό αυτό συνεχώς. Δηλαδή, γίνεται μία κατάχρηση από τους λίγους».

Σχετικά με τα έκτακτα οικονομικά μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, ο Σ. Πέτσας δήλωσε πως εξετάζεται η παράταση ορισμένων εξ αυτών μέχρι και τον Ιούλιο, ενώ ισχυρίστηκε πως δεν τίθεται ζήτημα μείωσης των μισθών και των συντάξεων στο δημόσιο τομέα.

«Κάποια από τα μέτρα που έχουν να κάνουν με τη χρηματοδότηση της οικονομίας και την παροχή ρευστότητας, εκτείνονται ακόμα περισσότερο, Ιούνιο και Ιούλιο. Έχουμε λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσουμε την κρίση, όπως πρέπει. Αν χρειαστεί να συνεχιστούν για πολλούς μήνες, τότε είναι άλλο πράγμα. Αλλά εξέταση σεναρίου για μείωση σε συντάξεις ή σε μισθούς στο Δημόσιο δεν έχει τεθεί ποτέ».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr