Στο ΕΣΡ ο Alpha για την κάλυψη του προσφυγικού με «ξεπαγωμένα» πλάνα από το 2015 - Ειδήσεις Pancreta

Στο ΕΣΡ θα βρεθεί ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA μετά την «απόπειρα» του να καλύψει τηλεοπτικό χρόνο αναπαράγοντας το αφήγημα σχετικά με την έλλειψη φύλαξης στα ελληνικά σύνορα και την αθρόα εισροή μεταναστών και προσφύγων, μεταδίδοντας εικόνες από την Ειδομένη το 2015 με τον παρουσιαστή, Νίκο Μάνεση, να ισχυρίζεται ότι πρόκειται για πρόσφατες εικόνες από τον Έβρο.

Όπως αναφέρει το ΕΣΡ σε ανακοίνωση του, μετά από  πολυάριθμες καταγγελίες, ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA φέρεται ότι μετέδωσε ψευδή γεγονότα ως αληθή, και ειδικότερα ότι εμφάνισε γεγονότα που είχαν συμβεί το έτος 2015 στα σύνορα της χώρας με την Βόρεια Μακεδονία ως επισυμβάντα την 1η Μαρτίου 2020 στα Ελληνοτουρκικά σύνορα (Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση της 1ης Μαρτίου 2020).

Σχηματίσθηκε φάκελος, ορίσθηκε εισηγητής και εκλήθη η λειτουργούσα τον σταθμό εταιρία σε ακρόαση για την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:00.

Σημειώνεται ότι τα σχετικά πλάνα απεικονίζουν δύο συνοριοφύλακες της Βόρειας Μακεδονίας να προσπαθούν να εμποδίσουν μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών να περάσουν τα σύνορα και αφορούν τη περίοδο που η γειτονική χώρα είχε αποφασίσει να κλείσει τα σύνορά της. Ακριβώς πάνω στη λογική ότι οι συνοριοφύλακες είναι δύο απέναντι σε ένα τεράστιο πλήθος ανθρώπων αποφασισμένων να περάσουν τα σύνορα, ο παρουσιαστής επιχειρεί να τρομοκρατήσει το τηλεοπτικό κοινό σχετικά με την έλλειψη φύλαξης των συνόρων.


Πηγή: thepressproject.gr