Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες: Στηρίξτε την Ελλάδα - Ειδήσεις Pancreta

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κάλεσε σήμερα τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προσφέρουν περισσότερους πόρους και υποστήριξη στην Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα μεταναστών και προσφύγων από τη Συρία και άλλα μέρη της Μέσης Ανατολής.

«Η Ελλάδα είναι ένα κράτος μέλος της ΕΕ, έτσι η πρωταρχική πηγή στήριξής της είναι οι ευρωπαϊκοί πόροι», δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Γενεύη ο Φίλιππο Γκράντι. «Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα απ' αυτό. Είναι πολύ ξεκάθαρο».

Ο Γκράντι κάλεσε επίσης τις χώρες να σταματήσουν «να φιλονικούν» και να εξετάσουν τις αιτίες αυτής της μετακίνησης ανθρώπων.

Συνολικά 68 άτομα συνελήφθησαν στον Έβρο τις τελευταίες 24 ώρες με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα, ενώ από ελληνικής πλευράς έγιναν 9.877 αποτροπές εισόδου. 

Στέλνοντας μήνυμα ετοιμότητας και επιφυλακής, τον Έβρο επισκέφτηκε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί  τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης -τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.


Πηγή: cnn.gr