Τουρκία: Στους 41 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό - Τέλος στις επιχειρήσεις διάσωσης - Ειδήσεις Pancreta

Διασώστες ανέσυραν τη σορό αγνοουμένου από τα συντρίμμια κτιρίου στην επαρχία Ελαζίγ, γεγονός που ανέβασε τη λίστα των θυμάτων στους 41 από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,8 Ρίχτερ, που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

 

Τη Δευτέρα, η γείτονας χώρα τερμάτισε τις επιχειρήσεις διάσωσης οι οποίες είχαν εκκινήσει από το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου, λίγες ώρες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου. Η φονική σεισμική δόνηση άφησε πίσω της 41 νεκρούς, με 37 εξ αυτών να χάνουν τη ζωή τους στην επαρχία Ελαζίγ και τεσσάρων στη Μαλάτεια. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 1.600, με 86 εξ αυτών να παραμένουν υπό νοσηλεία και 18 να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Παράλληλα, η τουρκική Αρχή Καταστροφών και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών ανακοίνωσε ότι διασώθηκαν 45 άνθρωποι από συντρίμμια κτιρίων.

Εκατοντάδες μετασεισμοί - Προειδοποιούν οι Αρχές

Έπειτα από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 Ρίχτερ, έχουν σημειωθεί 948 μετασεισμοί από το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με την Αρχή Καταστροφών και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών.

Οι αρχές συστήνουν στους κατοίκους να μην μπαίνουν στα κατεστραμμένα κτίρια, εξαιτίας των φόβων μιας νέας κατάρρευσης και νέων μετασεισμών, με αποτέλεσμα πολλοί να μείνουν άστεγοι στην πληγείσα περιοχή.


Πηγή: pancreta.gr